Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Namiešajte si zdravie u seba doma: Pripravte si zázračné zelené smoothie!

Obľúbené smoothie nápoje vám dodajú nielen množstvo vitamínov, ale vás aj skvele osviežia Zobraziť galériu (2)
Obľúbené smoothie nápoje vám dodajú nielen množstvo vitamínov, ale vás aj skvele osviežia (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Potrebujete podporiť organizmus v tomto počasí? Alebo len chcete získať viac vitamínov pre svoje telo? S chutným zeleným nápojom máte vyhraté. A ešte sa môžete zbaviť aj bolesti hlavy, nespavosti či únavy. Pripravte si ho v pohodlí domova. Potrebujete len ovocie, zeleninu a mixér, ktorý už určite vlastníte.

Kniha Zelené smoothie vám ponúka až 200 overených receptov. Zelená revolúcia v oblasti výživy práve prebieha. Deje sa to vďaka nám všetkým, ktorí sme si obľúbili skvelé zelené drinky. Rozplývame sa nielen nad ich sýtozelenou farbou a mimoriadne priaznivým účinkom na organizmus, ale aj nad ich lahodnosťou a výbornou chuťou, ktoré prekonávajú všetky očakávania.

Aby vám každé zelené smoothie chutilo a aby ste sa pri jeho príprave vyhli najčastejším chybám, Victoria Boutenko pre vás zostavila niekoľko zásad.

V prvom rade si ráno pripravte toľko smoothie, koľko ho skonzumujete za deň, teda liter, až dva litre. Jeden pohár vypite hneď ráno a zvyšok si odložte do chladničky alebo na iné chladné miesto, nikdy však do mrazničky.

Uchlipkávajte si zo zeleného smoothie pomaly, nech sa vám v ústach dobre premieša so slinami, lebo tak ho organizmus lepšie strávi. Smoothie si môžete odliať aj do kávovej termosky s vekom, tak si ho môžete dať kedykoľvek počas dňa.


Nedávajte si do smoothie nápoja nič okrem zelenej zeleniny, ovocia a vody. Autorka knihy si doň neodporúča pridávať žiadne oriešky, semienka, olejčeky, dochucovadlá ani iné ingrediencie, lebo tieto látky väčšinou spomaľujú vstrebávanie smoothie v tráviacom trakte a môžu tým podráždiť žalúdok, alebo podnietiť plynatosť. Sem-tam síce nájdete v receptoch aj zopár takýchto ingrediencií, ale v rámci dennej rutiny je odporúčané držať sa základného receptu.
Pite len smoothie, ničím ho nezajedajte ani nezapíjajte. Aby ste z neho vyťažili čo najviac živín, nekonzumujte spolu s ním nič, ani len suchár.

Nepridávajte si do smoothie nijakú škrobovú zeleninu. Táto zelenina sa zle kombinuje s ovocím a výsledným efektom býva nepríjemné nadúvanie.

Do jedného smoothie nepridávajte priveľa ingrediencií. Nedosiahnete žiadny pozitívny výsledok, ak doň dáte štyri rôzne druhy ovocia a šestoro rôznych zelených listov. V záujme ľahšieho trávenia sa držte jednoduchších receptov, ktoré nutrične viac prospejú vášmu organizmu.
Zvyknite si zelené smoothie pripravovať čo najchutnejšie, aby ste sa stále tešili na ďalšiu dávku. Ak vám nechutí, nenúťte sa doň. Nech vaše chuťové bunky zažívajú len blaženosť.

Vyskúšajte zelené smoothie:
TROPICKÉ ZELENÉ SMOOTHIE
2 hrnčeky špenátu
1 mango
1 banán
1 hrnček ananásu pokrájaného na kocôčky
1 hrnček vody

ŽIVINOVÝ ZÁKLAD
2 hrnčeky rímskeho šalátu
2 jablká
2 hrušky
1 banán
šťava z 1/2 citróna
2 hrnčeky vody

Zdravé a dôvtipné zelené smoothie pre deti
ZELENÁ OPIČIA PAPUĽA
1 mladý kokosový orech (dužina aj voda)
1 pomaranč
2 hrnčeky špenátu

Kniha Zelené smoothie sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Teraz v akciovej cene a s valentínskym srdiečkom zdarma. Osobný odber po SR bezplatne>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu