Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vychádza Denník z Guantánama - Príbeh väzňa

Obal knihy
Obal knihy

Na pulty slovenských kníhkupectiev dnes prichádzajú zápisky z väzenia Muhammada Walada Saláhího s názvom Denník z Guantánama - Príbeh väzňa. Publikácia popisuje každodenný život v internačnom tábore v Guantánamo Bay na Kube, kde Saláhího zadržujú od roku 2002, pričom ho doteraz neobvinili zo žiadneho zločinu ani previnenia. Kniha po prvý raz vyšla minulý týždeň súčasne v takmer 20 krajinách.

Saláhí začal denník písať v roku 2005. Jeho obhajcom trvalo sedem rokov, kým americké úrady povolili jeho vydanie. Cenzurovaná verzia sa napokon do vydavateľstiev dostala v roku 2013. V zápiskoch Saláhí spomína na život, ktorý viedol predtým, než 28. novembra 2001 opustil domov a dostal sa do rúk agentov CIA. Opisuje v ňom "nekonečnú cestu okolo sveta“ plnú väznenia a výsluchov. Počas tohto obdobia ho podrobili spánkovej deprivácii, vystavili extrémne vysokým a nízkym teplotám, vodili ho po základni so zaviazanými očami či raz ho odviezli na člne do zálivu a vyhrážali sa mu smrťou. Jeho denník nie je len obžalobou väzniteľov, ale aj veľmi súkromným životopisom, brutálnym, strašidelným, plným čierneho humoru a prekvapivo milosrdným. 

Kniha Denník z Guantanáma - Príbeh väzňa sa nachádza v ponuke internetového obchodu iPark.sk. Teraz so zľavou a osobným odberom po celej SR zdarma>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu