Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čas grilovania už začal: Ako si pripraviť dokonalý steak?

Pripravte si dokonalý steak Zobraziť galériu (2)
Pripravte si dokonalý steak (Zdroj: ipark.sk, photl.com)

Ak patríte medzi tých, ktorí milujú chuť poriadneho šťavnatého mäsa, potom by mala mať príručka Dokonalý steak čestné miesto medzi vašimi obľúbenými knihami. Ohúrte svojho partnera alebo návštevu jedinečným chuťovým zážitkom, ktorý pripravíte vy sami v pohodlí domova a presne podľa vašich chuťových pohárikov.

Kniha Dokonalý steak od holandského kulinárskeho publicistu a autora úspešnej série kuchárskych kníh Marcusa Polmana ponúka jedinečný pohľad na prípravu chutného šťavnatého steaku. Obsahuje nielen zrozumiteľné inštrukcie na prípravu mäsa a zbierku najslávnejších receptov, ale aj informácie o jednotlivých plemenách a chove zdravého dobytka. Poradí vám, ako vybrať kvalitné mäso tak, aby jeho konzumácia bola gurmánskym zážitkom.

- ako pripraviť dokonalý šťavnatý steak?
- ako získať chrumkavú zlatohnedú kôrku?
- ako vytvoriť mriežku na mramorovanom steaku rib eye?
- aký je rozdiel medzi steakom chateaubriand a steakom z roštenky?
- akú panvicu treba použiť?
- ako získať tradičný chutný výpek?
- dali by ste si rare, medium, alebo well done?

Odpovede na tieto a veľa ďalších otázok je súčasťou publikácie, kde nájdete aj tipy a triky na úpravu mäsa. Tie autor získal počas mnohých rozhovorov s chovateľmi dobytka, mäsiarmi, renomovanými šéfkuchármi, recenzentmi a aj kulinárskymi expertmi zo svetoznámych reštaurácií v Amsterdame, Paríži či New Yorku.

Ak nechcete mať len krvavý kúpeľ na tanieri, inšpirujte sa knihou Dokonalý steak, v ktorej sa dočítate aj začiatočnícke chyby, ktorých by ste sa nemali dopúšťať. Dozviete sa tiež základy prípravy steaku, správne uskladnenie mäsa, ako zistiť stupeň prepečenia steaku, aké prílohy si k nemu môžete naservírovať, ako si pripravíte výpek či omáčku a ako už hotový steak pekne podávať, aby ulahodil najprv očiam a potom žalúdku.

Knihu Dokonalý steak nájdete v ponuke internetového obchodu iPark.sk so zľavou 20 percent>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu