Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Diéta 5:2 - 100 receptov na pôstne dni

Kniha Diéta 5:2 - 100 receptov na pôstne dni Zobraziť galériu (3)
Kniha Diéta 5:2 - 100 receptov na pôstne dni

Všetky možné diéty už ovládajú celý svet. Táto knižná novinka má oproti ostatným výhodu v tom, že obmedzovať sa budete iba 2 dni v týždni. Ak prijmete v tieto dni iba určité množstvo kalórií, schudnete a budete sa cítiť lepšie. Zvyšok týždňa sa môžete stravovať normálne, dokonca aj veselo maškrtiť. Rýchlo zistíte, že postiť sa je celkom ľahké.

Ak máte chuť na niečo rýchle, ľahké a chutné, nová kniha Diéta 5:2 - 100 receptov na pôstne dni vám určite pomôže. Napísala ju odborníčka na výživu a zároveň uznávaná autorka článkov o zdraví Angela Dowden. Vo svojej publikácii prináša vyše 100 receptov na tie správne jedlá. Pri každom recepte nájdete údaj o kalorickej hodnote pokrmu, recepty na pôstne jedlá na štyri týždne, orientačnú kalorickú tabuľku, nápady na ľahké občerstvenie do 50 či 100 kalórií a rady, ako kontrolovať porcie a ako pokračovať v stravovaní 5:2 po celý život.

Formy pridlhého držania pôstu môžu byť tak trochu návykové, ale diéta 5:2 vôbec nie je pôst bez jedla, je to len pôst s obmedzeným množstvom kalórií. Niet absolútne nijakého dôkazu, že by dokázala spustiť nejakú poruchu príjmu potravy. Dokonca neovplyvňuje ani plodnosť. Ak budete v dni pôstu prijímať svojich 500 kalórií, neupadnete do nijakého extrému a ani neexistuje dôkaz o tom, že sa ovplyvní ženská plodnosť. Oveľa pravdepodobnejšie ovplyvní plodnosť nadváha a diéta 5:2 je účinný spôsob ako proti nej bojovať.

Angela Dowen si nemyslí, že spôsob diétovania formou pôstu by bol nejakým novým výstrelkom. „Čas ukáže, no ja nie som toho názoru. Pôst je súčasťou mnohých kultúr,“ povedala v jednom z rozhovorov.

Ukážky z knihy Diéta 5:2 - 100 receptov na pôstne dni nájdete v internetovom kníhkupectve iPark.sk>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu