Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Arcibiskup Bezák predstavil jedinečnú knihu svojich vyznaní

Róbert Bezák
Róbert Bezák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Novinárka Marie Vrabcová a arcibiskup Róbert Bezák dnes predstavili knihu Vyznanie. Tá je výsledkom deväťmesačnej práce, cez ktoré nahrali 120 hodín rozhovorov. Kniha je vyznaním Bezáka.

V rozhovoroch popisuje svoje detstvo, kňazské začiatky. Približuje svoj pohľad na dianie v katolíckej cirkvi a fungovanie jej štruktúr. Arcibiskup tiež hovorí o dianí v Trnavskej arcidiecéze po jeho nástupe do čela arcibiskupského úradu v roku 2009. Pomenováva zainteresovaných ľudí. Kniha Vyznanie vychádza v slovenčine aj maďarčine, nájdete ju aj v internetovom kníhkupectve iPark.sk s 10% zľavou.

Ako povedala dnes autorka knihy novinárka Marie Vrabcová, kniha je príbehom ako niekoho udupať. „Zaujala ma rovnosť kňaza, ktorý sa nezačlenil do štruktúr a stál si za svojou pravdou. Ten kto má pravdu, má právo za ňu bojovať, nie mlčať,“ povedala novinárom.

Písanie knihy bola podľa nej povinnosť ukázať, že ľudská dôstojnosť je dôležitejšia ako systém. „Bezák sa pustil do boja so systémom. Zatiaľ nevyhral,“ uviedla s tým, že nejde o konečnú prehru.

Bezáka podľa Vrabcovej opustili všetci, ktorých považoval za svojich, ale nezanevrel na nich. Autorka knihy Vyznanie pred tromi rokmi napísala knihu aj o Hedvige Malinovej s názvom Hedviga.

Knihu vydáva spoločnosť Navi graf. Podľa majiteľky spoločnosti Natália Bugyi Vicsápiová Bezák nemohol dokončiť svoju cestu. „Nebol prorokom doma. Každý sa môže ocitnúť na ceste hľadania pravdy ako Bezák,“ povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu