Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ako sa správne vyhýbať práci?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: Ikar)

Čo môžeš odložiť na zajtra, odlož na pozajtra a máš dva dni voľno. Presne také je heslo prokrastinátorov. Ak netušíte, čo to slovo znamená, je to jednoduché: ide o nový trend, ktorý si vo svete získal obrovskú popularitu a konečne prenikol aj na Slovensko. Možno sa vám to bude zdať paradoxné, ale funguje to: množstvo vecí môžete vybaviť tým, že ich odložíte. Umenie prokrastinácie je úžasný spôsob, ako sa vyhnúť práci a nemať pri tom výčitky svedomia. Pozrite si všetkých 7 knižných tipov portálu Topky.sk.

Ako sa správne vyhýbať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Inferno-Peklo (Dan Brown)
Hitom  uplynulého týždňa na Slovensku je bezpochyby nový Dan Brown. Príbeh je plný tajomstiev, záhad, hádaniek, šifier a prekvapivých riešení. Nechýba irónia a dokonca ani odkazy na iné diela. Napríklad keď Langdon žiada svojho vydavateľa o súkromné lietadlo, odpoveď znie NIE a vydavateľ vysvetľuje: „Nemáme prístup k súkromným lietadlám pre autorov, ktorí píšu bachanty o dejinách náboženstva. Ak chceš napísať Päťdesiat odtieňov ikonografie, môžeme sa porozprávať.“:) Jednou z postáv je zasa dievča s dračím tetovaním na chrbte (pre menej zasvätených - odkaz na hackerku Lisbeth v trilógii Millennium od Stiega Larssona). Odporúčame – vynikajúca oddychovka, napínavý príbeh!

Ako sa správne vyhýbať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Umenie prokrastinácie (John Perry)
John Perry napísal zábavného sprievodcu efektívnym zaháľaním, otáľaním a ničnerobením. Lebo priznajme si to – často radšej odkladáme dôležité veci a termíny, pretože sa nám do nich práve nechce a zabíjame čas surfovaním po nete, smskovaním alebo si proste ideme dať cigaretku s kávičkou. A presne o tom je prokrastinácia. Necíťte sa teda previnilo, ale využite ju na efektívnejšie plnenie termínov a povinností vďaka novinke Umenie prokrastinácie, ktorá vychádza práve dnes. Veď už Mark Twain povedal: „Nikdy neodkladaj na zajtra, čo môžeš urobiť pozajtra.“

Ako sa správne vyhýbať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Ako naučiť deti pravidlá (A.Kast-Zahnová)
Priznajme si to - deti nás skúšajú a niekedy je až neuveriteľné, s čím všetkým sme ako rodičia konfrontovaní. Neraz prekročia hranice a preto im treba vštepovať zmysluplné zásady už od najútlejšieho veku. Dobrým pomocníkom je nová kniha plná rád a tipov pre rodičov detí od 1 do 14 rokov. Skúsená psychologička už napísala viacero bestsellerov o výchove a v tomto ponúka odporúčané a veku primerané pravidlá, ktoré sú už deti schopné akceptovať. Naučí, ako pravidlá nastoliť, aby boli účinné. Z knižky sa dozviete aj to, ako dieťa správne chváliť, ako mu dodávať sebavedomie a podporovať ho v tom najlepšom. Užitočné sú rámčeky Čo skutočne pomáha, konkrétne príklady a na konci kapitol zhrnutie toho najpodstatnejšieho.

Ako sa správne vyhýbať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Nehanebná Beth (Karen Robardsová)
Najväčšia online komunita knihomilov Goodreads napísala o tejto knihe, že je to ten tip, ku ktorému sa budete vracať. Ak ste si obľúbili klasické romance z regentského obdobia s výnimočnými hrdinami a dobrodružnou zápletkou, neváhajte. Tentoraz je to vzrušujúci príbeh najmladšej zo sestier Banningových – Elisabeth. Počas večierka u svojej sestry dá košom ďalšiemu snúbencovi, ktorý to však neunesie, vrhne sa na ňu a zastaví ho až úder do hlavy. Tajomný záchranca jej síce pomôže, no Elizabeth ani netuší, že to je tajný agent v kráľovských službách, ktorý má za úlohu zabiť jej švagra Hugha...

Ako sa správne vyhýbať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Znovuzrodená pre lásku (Anna Bersenevová)

U nás možno málo známa ruská autorka patrí vo svojej krajine k najpopulárnejším súčasným spisovateľkám. Čitatelia milujú jej psychologické romány o vzťahoch, alchýmii lásky, či o hľadaní odpovedí na závažné témy. Jej znovuzrodená pre lásku rozpráva príbeh o uznávanej gynekologičke Renáte, ktorá po narodení dcérky naskočí na stereotypný vlak: práca-domácnosť-dieťa-práca. V podobnej situácii sa ocitne mnoho žien a myslia si, že takto nejako už dožijú. Osud však dokáže zariadiť úžasné veci a niekedy nám pripraví prekvapenia, ktoré v nás rozpália oheň a opäť nám ukážu život v celej jeho mnohorakosti.

Ako sa správne vyhýbať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Naše liečivé rastliny (U.Stumpfová)

Vedeli ste, že na poruchy spánku a nespavosť je dobrá valeriána, chmeľ a a tiež ľubovník? Viete ako si pripraviť ľubovníkový olej, ktorý pomáha pri ochoreniach kože, bolestiach nervového pôvodu a bolestiach kĺbov? Máte pocit, že sa vám zhoršuje zrak alebo sú vaše oči príliš citlivé? Skúste čaj s očianky... Nová kniha Naše liečivé rastliny obsahuje v sebe zdravie z prírody. Naučí vás správne určiť rastliny, a to pomocou podrobného opisu a 360 farebných fotografií a kresieb. Tiež ako zbierať, sušiť a skladovať liečivé rastliny a ako ich využívať vo forme čajov, mastí a tinktúr.

Ako sa správne vyhýbať
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Ikar)

Penzión Ružový prístav (Debbie Macomberová)
Na motívy tejto knihy sa pripravuje tv seriál o fiktívnom mestečku Cedar Cove, ale radšej siahnite po knihe. D.Macomberová píše úžasne pútavo a zaujímavo, dokáže skvele vystihnúť dušu a nechýba jej humor. Inak by asi ani nepredala vyše 160 miliónov kníh...V tomto príbehu Jo Marie krátko po svadbe ovdovie, dlho sa nevie spamätať a pristúpi k radikálnej zmene: opustí dobré miesto v banke a presťahuje sa do mestečka Cedar Cove, kde si otvorí malý penzión. A postupne sa do jej srdca začne vracať pokoj.

Milan Buno, knižný publicista

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu