Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Fico chystá obed pre našich hokejistov: Na čom si pochutia a čo od neho dostanú?

BRATISLAVA – Presne na pravé poludnie privíta premiér Robert Fico na Úrade vlády strieborných hokejistov, ktorí nás úspešne reprezentovali na MS v hokeji. Fico si pre nich okrem slávnostného obeda, ktorý pripomína skôr svadobné menu, pripravil aj prekvapenie. Čo to bude?

Po takmer dvoch týždňoch od zisku strieborných medailí a týždni, v ktorom hokejisti navštívili svoje rodné mestá, si slovenských reprezentantov pozval na obed aj predseda vlády. Dnešný špeciálny obed pripravujú strieborným hrdinom z Helsínk skúsení kuchári z Úradu vlády, ktorí tu varia už dlhé roky, tak pre predsedov vlád ako aj iných vzácnych hostí. „Menu sa štandardne zostavuje podľa toho, pre koho je určené. Na Úrade vlády ide zväčša o vzácne návštevy, čo platí aj v prípade našich strieborných hokejistov. Dôraz kladieme na čerstvosť surovín a v každom jedle je veľký kus kuchárskeho umenia,“ uviedla pre Topky hovorkyňa vlády Beatrice Hudáková.

Okrem slávnostného menu, ktoré sa bude podávať v Zrkadlovej sále, si pre slovenských hokejistov pripravil Fico aj darček. „No keďže je to darček, mal by ostať prekvapením. Môžem len naznačiť, že jeho pôvod je na Slovensku,“ prezradila Hudáková.

Výber jedla, ktorý pre hokejistov zvolili na Úrade vlády, by pokojne mohol konkurovať pohosteniu na svadbe. Hokejisti s premiérom však nebudú stolovať dlho, už na druhú je totiž naplánované rokovanie vlády.

 

Menu pre strieborných chlapcov:


Polievka: Hovädzí vývar s celestínskymi rezancami
Predjedlo: Husacia pečeň na toaste s opraženou cibuľkou
Hlavné jedlo: Bravčová panenka v slaninkovom župane, pečené zemiaky na rozmaríne
Dezert: Vanilková zmrzlina s horúcim ovocím

+ darček od premiéra, ktorého pôvod je na Slovensku

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu