Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTOREPORTÁŽ 12 najlepších záberov roku 2012!

Zobraziť galériu (13)
(Zdroj: SITA/AP)

BRATISLAVA - Agentúra AP zverejnila výber toho najlepšieho, čo sa jej fotografom podarilo počas roka zvečniť a tak šokovať, pobaviť, ale aj rozplakať celý svet. Udalosti, ktoré sa odohrali, môžu lahodiť oku a pohladiť dušu, ale zobrazujú aj situácie, ktoré by nechcel zažiť nikto z nás. Bohužiaľ, niektoré emocionálne zábery svedčia o tom, že ľudstvo je nepoučiteľné. My vám ponúkame 12, ktoré nás najviac zaujali.

16. január: Muž preskakuje na koni oheň v španielskej dedine San Bartolomé de Pinares na deň Sv. Antónia, patróna zvierat. Táto tradícia je stará už 500 rokov .
Zobraziť galériu (13)
16. január: Muž preskakuje na koni oheň v španielskej dedine San Bartolomé de Pinares na deň Sv. Antónia, patróna zvierat. Táto tradícia je stará už 500 rokov .  (Zdroj: SITA/AP)

5. február: Prelom januára a februára bol najmrazivejším obdobím roka vo viacerých európskych krajinách. Dokazuje to aj záber z promenády pri Ženevskom jazere vo Švajčiarsku.
Zobraziť galériu (13)
5. február: Prelom januára a februára bol najmrazivejším obdobím roka vo viacerých európskych krajinách. Dokazuje to aj záber z promenády pri Ženevskom jazere vo Švajčiarsku.  (Zdroj: SITA/AP)

20. máj: Vydarená fotografia turistov, ktorí sledovani čiastočné zatmenie Slnka v Papago Park vo Phoenixe.
Zobraziť galériu (13)
20. máj: Vydarená fotografia turistov, ktorí sledovani čiastočné zatmenie Slnka v Papago Park vo Phoenixe.  (Zdroj: SITA/AP)

15. jún: Povrazolezec Nik Wallenda kráča po lane vo výške 550 metrov nad Niagarskými vodopádmi.
Zobraziť galériu (13)
15. jún: Povrazolezec Nik Wallenda kráča po lane vo výške 550 metrov nad Niagarskými vodopádmi.  (Zdroj: SITA/AP)

2. august: Ekvádorčanka Samantha Arevalo Salinasová odštarovala pretek na 800 metrov voľným spôsobom na OH v Londýne.
Zobraziť galériu (13)
2. august: Ekvádorčanka Samantha Arevalo Salinasová odštarovala pretek na 800 metrov voľným spôsobom na OH v Londýne.  (Zdroj: SITA/AP)

8. august: Muž vo filipínskej dedine Marikina pomáha zachraňovať šteniatka pred povodňou. Zo strechy na neho dohliadajú ďalší obyvatelia zvieracej ríše.
Zobraziť galériu (13)
8. august: Muž vo filipínskej dedine Marikina pomáha zachraňovať šteniatka pred povodňou. Zo strechy na neho dohliadajú ďalší obyvatelia zvieracej ríše.  (Zdroj: SITA/AP)

31. august: Španiel Xabi Torres opúšťa bazén po tréningu na paralympijských hrách v Londýne.
Zobraziť galériu (13)
31. august: Španiel Xabi Torres opúšťa bazén po tréningu na paralympijských hrách v Londýne.  (Zdroj: SITA/AP)

26. september: Robotník stojí až po krk vo vode počas opravy prasknutého potrubia vo venezuelskom Caracase.
Zobraziť galériu (13)
26. september: Robotník stojí až po krk vo vode počas opravy prasknutého potrubia vo venezuelskom Caracase.  (Zdroj: SITA/AP)

26. september: Príslušníci juhokórejskej armády predvádzajú svoje bojové schopnosti na vojenskej základni neďaleko Soulu.
Zobraziť galériu (13)
26. september: Príslušníci juhokórejskej armády predvádzajú svoje bojové schopnosti na vojenskej základni neďaleko Soulu.  (Zdroj: SITA/AP)

3. október: Plačúci otec drží v náručí telo svojho syna, ktorého zabila sýrska armáda neďaleko nemocnice v meste Aleppo.
Zobraziť galériu (13)
3. október: Plačúci otec drží v náručí telo svojho syna, ktorého zabila sýrska armáda neďaleko nemocnice v meste Aleppo.  (Zdroj: SITA/AP)

18. november: Palestínčan bozkáva ruku svojho mŕtveho príbuzného zabitého počas izraelského útoku na Gazu.
Zobraziť galériu (13)
18. november: Palestínčan bozkáva ruku svojho mŕtveho príbuzného zabitého počas izraelského útoku na Gazu.  (Zdroj: SITA/AP)

10. november: Ohňostroj pripravený kuvajtskou vládou pri príležitosti Dňa ústavy. Svetelná šou stála 14 miliónov dolárov a organizátori bojovali o zápis do Guinnesssovej knihy rekordov.
Zobraziť galériu (13)
10. november: Ohňostroj pripravený kuvajtskou vládou pri príležitosti Dňa ústavy. Svetelná šou stála 14 miliónov dolárov a organizátori bojovali o zápis do Guinnesssovej knihy rekordov.  (Zdroj: SITA/AP)

Pozor súťaž!

Vyhlasujeme anketu o najstrašnejší vianočný darček. Dostali ste pod stromček niečo, čo ste darovali, vec, ktorú nikdy nevyužijete, či niečo úplne nevhodné. Napíšte nám, pošlite fotografiu a my najlepších odmeníme. Stačí opísať čo ste dostali, od koho a čo vás na tom najviac šokovalo alebo zabavilo a poslať na tipy@topky.sk.

A nezúfajte aj budúci rok  budú Vianoce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu