Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šokujúca spoveď: Za ukončenie protestov Gorila pred voľbami núkali pol milióna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Jeden z hlavných organizátorov protestov Gorila Peter Pčolinský dostal pred marcovými parlamentnými voľbami ponuku ukončiť demonštrácie za vysokú finančnú odmenu. Neznámy muž vo veku asi 35 rokov, ktorý ho oslovil, mu naznačil, že by za takýto krok mohol zinkasovať až pol milióna eur.

"Neviem, či to bola provokácia alebo realita. Pýtal sa ma, čo tými protestmi chceme dosiahnuť, aký to má význam a povedal, že keby sme prestali robiť protesty, lebo zrejme nevyhovujú niekomu, tak by sme si mohli celkom slušne zarobiť. Spomínal pritom sumu okolo 300.000 až 500.000 eur," priblížil Pčolinský.

Hoci dnes pripúšťa, že mohlo ísť iba o provokáciu s cieľom diskreditovať organizátorov, zároveň poukazuje aj na to, že ponuku dostal "medzi štyrmi očami" a mohla teda byť myslená aj vážne. Po ponuke sa Pčolinský rozhodol, že o nej nebude informovať verejnosť. "Pred voľbami by sme tým teoreticky mohli ovplyvniť volebný výsledok, čo som nechcel. A samozrejme, sme to ani nevedeli dokázať. Teraz je to už v podstate jedno, preto nemám problém povedať, že tlaky boli vtedy zo všetkých strán," doplnil.

Organizátori protestov Gorila sa ani po voľbách nevzdali formy demonštrácií. Jedna z nich sa uskutoční v Bratislave aj dnes s cieľom vyjadriť nespokojnosť s personálnym zložením novej vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu