Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Protest Gorila bez demonštrantov: Pred parlamentom postáva 20 ľudí!

Účastníci prvého povolebného protestu Gorila Zobraziť galériu (4)
Účastníci prvého povolebného protestu Gorila (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Len dvadsať ľudí prišlo dnes o 9.00 h na protest Gorila, ktorý má sprevádzať ustanovujúcu schôdzu Národnej rady (NR) SR. Svoju účasť cez sociálnu sieť Facebook pritom prisľúbilo takmer 500 ľudí. Vzhľadom na to, že demonštrácia má trvať až do 18.00 h, možno očakávať, že protestujúci budú pred parlamentom postupne pribúdať.

"Je deväť hodín ráno, ľudia sú v práci, my máme vyvrcholenie, respektíve hlavný bod programu o štvrtej poobede, ale mienime tu byť počas celého dňa. O chvíľu nám prídu plechové sudy a my sa budeme snažiť upozorniť na to, že občania sú stále tu," povedal jeden z organizátorov demonštrácie Peter Pčolinský.
      
Na dnešný míting usporiadatelia pozvali okrem nespokojných občanov aj školských odborárov a predstaviteľov komory sestier. "Učitelia sľúbili, že kto bude môcť, tak príde, sestričky uvítali našu podporu ich požiadavkám a uvidíme, či prídu aj ony," doplnil Pčolinský.
      
Na bezpečnosť a pokojný priebeh protestu dohliada niekoľko policajných hliadok. Silové zložky preventívne protestujúcich oddelili od sídla zákonodarcov kovovým zátarasami. Do budovy parlamentu by dnes mal prísť prezident SR Ivan Gašparovič i dosluhujúca premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS).
      
"Ak mám otvorene ľudsky povedať, mne sa to nepáči preto, lebo dnešný deň považujem pre SR za slávnostný... Ak by som vedel konkrétny dôvod toho protestu, možno by som sa vedel vyjadriť konkrétne, ale takto môžem vyjadriť len isté počudovanie nad tým,"
komentoval konanie protestu dosluhujúci predseda parlamentu Pavol Hrušovský (KDH).

Organizátori mítingu vopred jeho účastníkov prostredníctvom sociálnej siete upozornili, že dnes nebudú môcť sledovať zasadanie zákonodarcov z balkóna pre verejnosť. Jeho obmedzenú kapacitu by dnes mali využiť médiá a diplomati.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu