Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Protestujúci proti Gorile nedovolili politikom prehovoriť

Protestujúci na námestí Zobraziť galériu (10)
Protestujúci na námestí

BRATISLAVA – Zámer predstaviteľov politických strán, ktorí na dnešnom proteste Gorila chceli prehovoriť pred zhromaždenými ľuďmi, veľmi nevyšiel. Nahnevaný dav začal pískať a skandovať "nechceme kampaň" hneď po tom, ako sa na pódiu objavil prvý z politikov, poslanec NR SR a kandidát strany SaS Martin Poliačik.

Hoci Poliačikov prejav prehlušili výkriky protestujúcich a poslanca takmer zasiahlo niekoľko banánových šupiek, odvahu predstúpiť pred zhromaždených našli aj kandidáti za KSS a 99% - občiansky hlas. Ani oni však neuspeli a po intenzívnom piskote sa z pódia porúčali. Nahnevaní ľudia boli ochotní vypočuť si len lídra strany SOSka Petra Marčeka, ktorý sa vo svojej reči odvolával na športovcov Richarda Zedníka či Filipa Šeba.

"Ukázali ste, čo si o politikoch myslíte a už odišli," vyhlásil organizátor protestu Peter Pčolinský. Šéfka strany Robíme to pre deti Zuzana Martináková sa svojho úmyslu niečo z pódia povedať vzdala po neúspešných pokusoch jej predchodcov. Hördur Torfason, jedna z hlavných tvárí revolúcie na Islande, dnes Slovákov vyzval, aby neboli násilní. "My sme na Islande boli úspešní preto, lebo sme nikdy nepoužili násilie," povedal a zároveň odporučil všetkým zhromaždeným, ktorí mali na tvári masky, aby si ich sňali.

Po tom, ako dav zaspieval slovenskú hymnu, vybral sa smerom na Račianske mýto, Šancovu, Trnavské mýto, Karadžičovu, Dostojevského rad, Šafárikovo námestie a Štúrovu ulicu. Dnešný protest by mal skončiť na Námestí SNP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu