Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Výzva a avízo, že sa zverejnia nahrávky, bola recesia

Stránka s výzvou
Stránka s výzvou

BRATISLAVA – Výzva, ktorá sa najnovšie objavila na internete a dávala politikom spomínaným v spise Gorila necelých 48 hodín na to, aby odstúpili zo svojich kandidátok, bola recesiu.

Anonymný pisateľ na webstránke so zahraničnou adresou najprv oznamoval, že sa tam už vo štvrtok o 19:45 objaví autentický zvukový a videozáznam, ktorý „odhalí špinu v Slovenskej politike“. V stredu večer sa text stránky zmenil.

„Je jednoduché založiť stránku a zverejniť na nej akékoľvek informácie. Vyzerá to tak, že sa uverejnia informácie aj bez potrebného overenia a to aj napriek tomu, že informácie prídu z anonymného e-mailu. Občianska iniciatíva a recesia o zverejnených nahrávkach bola testom slovenských médií, aký druh informácie dokážu zverejniť,“ uvádza anonymný pisateľ.

Podľa neho sú informácie zverejňované aj napriek tomu, že ich nikto neoveruje. „Informácie na stránke boli mylné, nesedí čas, na fotkách sú politici ktorí sa v gorile vôbec nespomínajú,“ dodal. Cieľom iniciatívy je otvoriť diskusiu o tom, čo všetko je možné zverejniť aj bez overenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu