Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza Gorila speje k vrcholu: Zajtra sa majú objaviť zvukové a obrazové nahrávky!

Stránka s výzvou Zobraziť galériu (2)
Stránka s výzvou

BRATISLAVA – Vo štvrtok večer by sa mali na internete objaviť nahrávky z konšpiračného bytu, z ktorého vznikli aj prepisy rozhovorov známe na verejnosti pod krycím názvom Gorila. Zatiaľ nie je isté, či to budú nahrávky už existujúcich prepisov alebo pôjde o úplne nový a šokujúci zvukový záznam.

Oznam bol uverejnený na stránke http://vyzva.tumblr.com/ , kde sa objavili aj prvé prepisy rozhovorov naznačujúcich korupciu na najvyšších miestach. Údajne budú vo štvrtok večer o 19.45 h sprístupnené zvukové a obrazové nahrávky, prostredníctvom ktorých sa verejnosť dozvie úplnu pravdu o špine a podvodoch v slovenskej politike. „Politici spomínaní v spise Gorila majú necelých 48 hodín na to, aby odstúpili zo svojich kandidátok. Je to posledná šanca, ako odísť bez verejného poníženia. Prichádza občianska revolúcia a čas pravdy sa nezadržateľne blíži. Odstúpte!!! Už o pár hodín sa dozvie verejnosť celú pravdu o vašich zločinoch. Autentický zvukový a videozáznam odhalí špinu v Slovenskej politike. Webové stránky všetkých parlamentných politických strán budú v rovnakú hodinu na protest paralyzované,“ píše sa vo výzve.

Screen
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk, )

 

Na výzvu zareagovala ako prvá premiérka Iveta Radičová.„Slušný politik vie, čo má robiť, keď je vážne podozrenie, vie, ako sa má zachovať,“ povedala Radičová.

To ako občania reagujú, je podľa premiérky výsledkom správania sa politikov, ktorí si svoje vystupovanie zamieňajú s divadlom. „Prvý krok je slušnosť v politike a argumentácia,“ dodala. Nasledovať má podľa nej vecná argumentácia štýlom majme spory, ale o problémoch. Tretím dôležitým predpokladom podľa nej je spravodlivé vyšetrenie podozrení. „Pokiaľ budú len vyšetrenia a vyšetrené kauzy, ktoré zostanú na generálnej prokuratúre a nič sa ďalej nedeje, tak si občan spravodlivo a rozhorčene povie, že veľkých rýb sa spravodlivosť jednoducho nedotýka,“ povedala Radičová.

Presadzuje otvorené vládnutie, ku ktorému patrí aj kultúra správania sa politikov. „Pevne verím, že tak, ako prezident Spolkovej republiky Nemecko – aj keď v hodine 13-tej, ale predsa len pochopil a odstúpil – že rovnaká kultúra demokracie má šance na uplatnenie, na život aj v SR,“ vyhlásila Radičová a dodala, že to platí len vtedy, keď ju budú politici presadzovať svojim kultúrnym správaním – nie aroganciou a útočnosťou.

Na výzvu upozorňovala už niekoľko hodín aj facebooková stránka Výzva Pravda víťazí, na ktorú sa bolo možné prihlásiť. Na sociálnej sieti ju však zablokovali bez uvedenia dôvodu. Zmazané sú aj diskusie na stránke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu