Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Naťahujú vyšetrovanie? Ďalší aktér z kauzy Gorila zmizol!

Anna Bubeníková
Anna Bubeníková

BRATISLAVA – Jedna z najdôležitejších postáv uniknutého spisu z SIS Gorila Anna Bubeníková sa nachádza mimo Slovenskej republiky. Bývalá šéfka Fondu národného majetku tak nasledovala exministra Jirka Malchárka, ktorý odišiel už minulý týždeň. Vypovedať podľa našich informácii zatiaľ nebol ani jeden z nich.

To, že Bubeníková je v zahraničí potvrdil Hospodárskym novinám dozorujúci prokurátor Dušan Kováčik s tým, že vyšetrovanie to zatiaľ nenarušuje. Bubeníková ešte predtým vyhlásila, že už sa nebude pre médiá vyjadrovať. Okrem nej je mimo Slovenska aj Malchárek, ktorý však tvrdí, že je na tradičnej súkromnej dovolenke. Bývalý vyšetrovateľ Jaroslav Ivor si myslí, že ak by bol ich pobyt v zahraničí dlhodobý, bol by to problém. Polícia v rámci vyšetrovania nevydala žiadny pokyn, aby sa uvedené osoby zdržovali na Slovensku.

Obaja figurujú v podozrení, že prijali úplatky a snažili sa ovplyvňovať privatizačné rozhodnutia. Finančná skupina Penta, ktorá v spise tiež figuruje tieto tvrdenia stále odmieta.

Bubeníkovej odchod do zahraničia spôsobuje aj problémy FNM. Keďže je preč, nemôže fond prijať žiadne rozhodnutia. Aktuálnu situáciu má riešiť prezident Ivan Gašparovič spoločne s ministrom hospodárstva Jurajom Miškovom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu