Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

To je náhodička: Bubeníková z Gorily si vyzdvihla obrovskú výhru v lotérii!

Anna Bubeníková
Anna Bubeníková

BRATISLAVA - Jedna z hlavných postáv korupčného megaškandálu Gorila Anna Bubeníková si pred niekoľkými rokmi vyzdvihla obrovskú výhru v lotérii. Prišlo sa na to pri preverovaní jej príjmov. Bývalá šéfka FNM však tvrdí, že išlo o výhru jej príbuzného.

Neznámy príbuzný

„Ona sama, ani jej manžel a deti, nikdy v živote v žiadnej lotériovej hre nevyhrali. V roku 2009 iný jej rodinný príslušník, ktorý tipuje viac ako 30 rokov, vyhral  na  tiket podaný v Topoľčanoch,“ povedal pre Sme, ktoré o prípade informovalo, Bubeníkovej advokát Milan Hrbek. Výhru vraj vyzdvihla jeho klientka v hlavnom meste „v záujme ochrany jeho súkromia aj osobnej ochrany.“

O šťastnom tikete vie aj generálna prokuratúra, nechcela to však bližšie komentovať. Zatiaľ sa nevie, o akú sumu presne išlo, isté je len to, že zďaleka nebola malá. Bubeníková vylúčila, že by tiket pochádzal z "penťáckej" stávkovej kancelárie Fortuna.

Pranie špinavých peňazí?

Denník v článku píše aj o dlhé roky známom spôsobe, akým sa cez výhry v lotériach legalizovali príjmy z trestnej činnosti. "A to tak, že ten, kto potreboval vyprať čierne peniaze, kúpil víťazný tiket od skutočného výhercu, ktorého podplatil čiernymi peniazmi a výhru si v skutočnosti vybral sám. Mal tak pripravenú nenapadnuteľnú historku pre políciu o pôvode peňazí," píše Sme.

Bubeníková je podľa údajného spisu tajnej služby namočená v stámiliónových kšeftoch, na ktorých sa mali podieľať exminister hospodárstva Jirko Malchárek a finančná skupina Penta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu