Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vysvetlenia Bubeníkovej manžela majú nedostatky

Anna Bubeníková
Anna Bubeníková

BRATISLAVA - Spôsob, akým spoločnosť Pressburg Properties, ktorú založil manžel Anny Bubeníkovej Roman, vysvetlila výhodný predaj výrobnej haly v Považskej Bystrici, má isté nedostatky. Dátumy vo zverejnených dokumentoch si totiž z časového hľadiska odporujú. Vo svojom hlavom spravodajstve dnes na to upozornila TV Markíza.

Firma manžela bývalej šéfky Fondu národného majetku sa mala o predaji haly, ktorú neskôr výhodne predala, dozvedieť z novín 2. apríla 2007. Vo zverejnenom stanovisku však tiež uviedla, že právnika Róberta Faturu na zastupovanie v súvislosti s kúpou tejto nehnuteľnosti splnomocnila už 30. marca, teda 3 dni pred zverejnením inzerátu. Anna Bubeníková ani Fatura podľa televízie tento časový rozpor nevysvetlili.

Spoločnosť Pressburg Properties sa rozhodla zverejniť svoje stanovisko k výhodnej kúpe po tom, ako sa v médiách objavili podozrenia, ktoré ju spájali so spisom Gorila. Údajný spis tajnej služby rozoberá spôsob, akým vraj chcela finančná skupina Penta vyplatiť vtedajšej šéfke fondu Bubeníkovej províziu za služby. Na tento účel mal byť podľa Gorily vytvorený fiktívny obchod, pri ktorom by britský investor zaplatil cez firmu Elementa za tri analýzy trhu a halu v Medzilaborciach. Elementa je od roku 2007 v likvidácii a jej záväzky na seba prevzala spoločnosť Pressburg Properties. Bubeník vo svojom stanovisku tieto obvinenia odmietol, pričom poukázal na to, že firma nikdy neposkytovala tri analýzy za sumu spomínanú v Gorile a ani neobchodovala s halou v Medzilaborciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu