Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MAGNA priniesla na Filipíny prvú pomoc pre prvých 2500 ľudí

FILIPÍNY | MAGNA tím v Cebu pripravuje distribúciu prvých hygienických balíčkov pre 2 500 ľudí.
FILIPÍNY | MAGNA tím v Cebu pripravuje distribúciu prvých hygienických balíčkov pre 2 500 ľudí. (Zdroj: Romain Santon/MAGNA)

MAGNA tím pristál včera v skorých ranných hodinách na ostrove Cebu na Filipínach a spolu s ním aj prvá humanitárna pomoc pre viac ako 2 500 ľudí. V priebehu dňa MAGNA pracovníci pripravili hygienické balíčky, ktoré sa budú distribuovať v oblastiach Meidelin a Daanbantayan na severe ostrova, ktoré boli až z 90% zničené. Obsah hygienického balíčka v humanitárnej kríze zabezpečí okamžitú pomoc pre rodinu na jeden mesiac.

"Ľudia sú stále v šoku. Nikdy takú katastrofu v živote nevideli a neboli ani na také niečo pripravení, Nikto ich nevaroval. Vietor valcoval všetko, strechy domov lietali, prevracalo autá. K ich upokojeniu nepridávajú ani pravidelné otrasy zeme, ktoré sme zažili napríklad aj túto noc…", hovorí MAGNA pracovník Romain Santon z Cebu na Filipínach a dodáva "Severná časť ostrova Cebu je veľmi poľnohospodárska a miestni tu žijú prevažne z predaja cukrovej trstiny a manga. Očakávali úrodu v decembri, ale teraz je všetko zničene a tým pádom prišli o ich hlavný príjem na budúci rok. Pokiaľ ide o zdravotnícke alebo psychosociálne služby tie sa tam v súčasnosti nenachádzajú žiadne."

Magna Deti v núdzi plánuje v oblasti identifikáciu potrieb z oblasti zdravotných a psychosociálnych služieb a následnú intervenciu. MAGNA má s poskytovaním zdravotných a psychosociálnych služieb skúsenosti z predošlých katastrof ako bolo zemetrasenie na Haiti, cyklón Nargis v Barme alebo tsunami.

O ďalších krokoch Vás budeme aj naďalej informovať.

AKO POMÔCŤ:

Pomôcť môžete zaslaním SMS v tvare MAGNA na číslo 806 v hodnote 3€, z ktorej dlhodobo používame získané finančné prostriedky na pomoc deťom a rodinám v núdzi. V súčasnosti všetky takto získané prostriedky smerujú na Filipíny. SMS je pravidelná a v prípade Vášho záujmu len o jednorazovú pomoc je možné sa z nej jednoducho a okamžite odhlásiť, zaslaním ďalšej bezplatnej SMS v tvare MAGNA STOP. 

Prispieť môžete aj na zbierkový účet:

MAGNA DETI V NÚDZI

1331793089/1111 UniCredit Bank Slovakia a.s.

Variabolný symbol: 112013

alebo online na MAGNA webovej stránke:

http://www.magna.sk/sk/filipiny-tajfun-haiyan/ 

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

 

Sledujte MAGNU v teréne: www.fieldtrack.magna.sk

MAGNA na Facebooku: www.facebook.com/magnadetivnudzi

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu