Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MAGNA DO JUŽNÉHO SUDÁNU POSLALA 640 KG MATERIÁLNEJ POMOCI

JUŽNÝ SUDÁN | Tehotná žena na preventívnej prehliadke v MAGNA zdravotnom centre, Rijong. Copyright by MAGNA
JUŽNÝ SUDÁN | Tehotná žena na preventívnej prehliadke v MAGNA zdravotnom centre, Rijong. Copyright by MAGNA (Zdroj: Magna)

Slovenská humanitárna organizácia Magna Deti v núdzi (MAGNA) získala a dopravila do Južného Sudánu 640 kg zdravotníckeho materiálu a liekov, ktoré využije v rámci svojho zdravotníckeho projektu v oblasti Terekeka.

MAGNA v Južnom Sudáne zabezpečuje primárnu zdravotnú starostlivosť v komunitách od roku 2011. Hlavným cieľom projektu je zlepšenie prístupu a zvýšenie kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti pre oblasť s populáciou 33 505 obyvateľov.

 

„Všetok materiál bude rozdistribuovaný v rámci MAGNA zdravotných centier v oblasti Terekeka.. V Južnom Sudáne je veľmi ťažký prístup k liekom a zdravotníckemu materiálu, preto je pre nás táto materiálna pomoc tak vítaná. V odľahlých komunitách, kde MAGNA pôsobí musia chorí absolvovať aj niekoľko hodinovú cestu do zdravotného zariadenia a my musíme byť na nich pripravení.“ komentuje situáciu v Južnom Sudáne MAGNA terénna koordinátorka Janet Ilott.

 

Ľudia v týchto oblastiach trpia okrem iných ochorení hlavne vysokým výskytom malárie, podvýživy, respiračnými ochoreniami a ochoreniami prenášanými znečistenou vodou. „MAGNA sa okrem primárnej starostlivosti zameriava na podvyživených pacientov a starostlivosť o matku a dieťa. Nedávno sme v jednom našom zariadení spustili 24 hodinovú pohotovosť a v blízkej budúcnosti plánujeme výstavbu pôrodnice. Len za minulý rok sme v Južnom Sudáne poskytli 49 789 ambulantných vyšetrení, 32 795 ľudí liečili na maláriu a zaočkovali viac ako 7 tisíc detí.“ dodáva Denisa Augustínová z Magna Deti v núdzi.

 

Materiálnou pomocou organizácii prispeli poprední výrobcovia a distribútori liečiv a zdravotníckeho materiálu: Hartmann Rico s.r.o., Pharma Group a.s. a Unimed Pharma s.r.o. Transport nám vďaka našej partnerskej organizácii Magna Děti v tísni v Českej Republike pomohlo zabezpečiť Ministerstvo zahraničných vecí ČR.

 

Pomáhať spolu s MAGNOU a stať sa Magna Záchranca  pre deti v núdzi môžete aj Vy!  Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.

 

Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.

 

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť zaslaním SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Viac info na : www.magna.sk

Chcete zachraňovať životy aj Vy? Staňte sa Magna Záchrancom.

Pošlite SMS v tvare MAGNA na číslo 806.

Sledujte MAGNU v teréne: www.fieldtrack.magna.sk

MAGNA na Facebooku: www.facebook.com/magnadetivnudzi

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu