Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Znečistená voda prináša smrť tisíckam detí

(Zdroj: Martin Bandžák/MAGNA )

BRATISLAVA - Každý šiesty človek na našej planéte sa k pitnej vode nedostane a svoj smäd je nútený zahasiť znečistenou vodou. Mnohí, kvôli nej denne prekonávajú aj 3 hodinové vzdialenosti - deti preto často nechodia do školy, dospelí do práce.

Preto ak by sme mali merať bohatstvo a šťastie dostupnosťou k pitnej vode – tak patríme k tým šťastným a bohatým. Pitná voda v rozvinutých krajinách a jej denná spotreba sa šplhá k neuveriteľným 200 litrom na jedného človeka (v Dubaji napríklad až na 500L). Zatiaľ čo v rozvojových krajinách je to 20 a menej litrov na človeka na deň.

Odhaduje sa, že až  80 % všetkých ochorení je spôsobených znečistenou vodou a zlou sanitárnou situáciou. Kvôli chorobám zo znečistenej vody zomiera v krízových oblastiach sveta každých 15 sekúnd jedno dieťa, čo je takmer 6000 detí denne!

Slovenská humanitárna organizácia Magna deti v Núdzi (MAGNA) pomáha riešiť problémy s pitnou a čistou vodou v krajinách, kde pôsobí a kde sa s týmto problémom stretne, zabezpečuje prístup k čistej vode výkopom studní. V humanitárnych katastrofách MAGNA zabezpečuje pre ľudí pitnú vodu distribúciou tabliet na dezinfekciu vody.

“Počas humanitárnej intervencie po cyklóne Nargis v Barme (Mjanmarsko) sme v Irawaddy delte distribuovali 400.000 tabliet na dezinfekciu vody, ktoré zabezpečili pitnú vodu pre tisíce obetí prírodnej katastrofy.” hovorí Martin Bandžák, riaditeľ MAGNA a koordinátor aktivít humanitárnej intervencie po cyklóne Nargis v Barme.

Pomáhať spolu s nami TU a TERAZ a stať sa Magna Záchrancom  pre deti v núdzi môže teraz každý! Vďaka Vám budú môcť tieto deti prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, lieky a nebudú trpieť hladom.

Zaslaním SMS s textom MAGNA v hodnote 3 eur na skrátené číslo 806, si aktivujete pravidelné mesačné prispievanie na podporu detí v núdzi.

Každý, kto si aktivuje pravidelné prispievanie v tomto projekte u operátora Telekom, dostane pravidelne (1x za mesiac) bezplatnú SMS s informáciami o aktuálne prebiehajúcich projektoch. Ostatní môžu sledovať informácie na www.magna.sk

Z pravidelného prispievania sa môžete kedykoľvek bezplatne odhlásiť. Stačí zaslať SMS s textom MAGNA STOP na skrátené číslo 806. Po zaslaní takejto SMS budete z pravidelného prispievania vyradený. Viac info na : www.magna.sk

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu