Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bugára sa snažia zdiskreditovať anonymnými telefonátmi

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - Viacerí obyvatelia južného Slovenska a predstavitelia maďarskej menšiny dostali v posledných dňoch anonymné telefonáty, ktoré majú zdiskreditovať lídra vládnej strany Most-Híd Bélu Bugára.

Ženský hlas zo záznamníka pod zámienkou prieskumu kladie príjemcom otázky, na ktoré majú odpovedať "áno alebo nie" stlačením tlačidiel na telefóne. Žena, ktorá sa predstavuje ako členka Rákociho združenia, sa pritom pýta napríklad na to, či ľudia vedia, že Bugár sa spomína v spise Gorila a či súhlasia s tvrdením, že líder Mosta-Híd môže za ubúdanie obyvateľstva maďarskej národnosti na Slovensku.

Hoci sa Vasikovi podarilo vlastníka telefónneho čísla vystopovať, jeho majiteľ mu oznámil, že uvedené číslo už nepoužíva. "V nedeľu (4.3.) som sa rozprával aj s predsedom Rákociho združenia v Maďarsku a ani oni s tým nemajú nič spoločne," priblížil novinár.

O anonymných telefonátoch vie aj predseda Mosta-Híd. Strana však zatiaľ neplánuje prípad posúvať vyšetrovateľom, keďže ani polícia by sa podľa Bugára zrejme nedostala bližšie k páchateľom. "Vnímame to veľmi negatívne, lebo to zapadá do špinavej kampane. Je to s prepáčením veľké svinstvo, ale čo už - zabrániť tomu nemôžeme," komentoval Bugár. Získané informácie podľa neho nasvedčujú tomu, že za antikampaňou môže byť mimoparlamentná SMK. Nasvedčuje tomu podľa neho podobnosť otázok s rétorikou členov strany, ktoré tí prezentujú aj v maďarských médiách.

Bývalý predseda a súčasný kandidát SMK Pál Csáky však tieto obvinenia odmieta a tvrdí, že o telefonátoch nevie. Zároveň však dodáva, že spomínané tvrdenia sa zakladajú na pravde. "Pán Bugár sa objektívne nachádza v spise Gorila a nám sa zdá, že slovenská tlač to zamlčuje. Ale my nerobíme negatívnu kampaň, takže o tejto iniciatíve nevieme," povedal. Dodal pritom, že môže ísť o "sebaprovokáciu" Mosta-Híd so snahou vyrobiť pred voľbami mediálnu kauzu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu