Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hrnčiar oľutuje kandidovanie za Most-Híd, tvrdí Danko

Andrej Danko
Andrej Danko

BRATISLAVA – Martinský primátor Andrej Hrnčiar podľa prvého podpredsedu SNS Andreja Danka oľutuje svoje rozhodnutie kandidovať v marcových parlamentných voľbách za stranu Most-Híd. Hrnčiar sa však cíti byť hrdým Slovákom. Politici to uviedli v dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

"Myslím si, že o pár rokov svoj krok oľutuje," konštatoval na adresu svojho súpera v diskusii Danko. Hrnčiar však tvrdí, že voči tomu, čo sa v súčasnosti deje v Maďarsku, má veľké výhrady. "Som hrdý Slovák a svoju hrdosť prejavujem nie nenávisťou, ale prácou," reagoval. Strana Most-Híd podľa Hrnčiara nespolupracuje s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. "Vnímam negatívne to, čo sa v Maďarsku deje, politiku Viktora Orbána," dodal Hrnčiar. Svoj vstup do veľkej politiky odôvodnil snahou veci zmeniť a posunúť ďalej.

"Od čias Kosúta, ktorý na Turci pôsobil, jednoducho ľudia, ktorí vyrastali na Slovensku, nakoniec boli najväčší maďarskí bojovníci," doplnil Danko.

Aj v súvislosti s údajnými spismi Gorila sa obidvaja politici zhodli na tom, že financovanie politických strán je potrebné zmeniť.

"Financovanie politických strán sa musí zmeniť, aby strany nemohli narábať s čiernymi peniazmi," priblížil Hrnčiar.

Podľa Danka je zase potrebné rozlišovať financovanie politických strán a tiež financovanie súkromníkov alebo nezávislých kandidátov strán a jasne stanoviť peňažný strop. "Financie, ktoré napríklad dostáva Smer, sú už podľa mňa úplne šialené," dodal Danko. Obidvaja politici tiež tvrdia, že údajný spis Gorila by sa mal riadne a objektívne vyšetriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu