Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prekvapujúce vyhlásenie Drobu z SaS: Vzdám sa platu na šport!

Juraj Droba Zobraziť galériu (2)
Juraj Droba

BRATISLAVA – Poslanec strany Sloboda a Solidarita Juraj Droba sa chce po voľbách vzdať časti svojho platu. Ak sa dostane do parlamentu, chce takýmto spôsobom pomôcť mladým športovcom.

„Ako bývalý športovec vidím, že za posledných 20 rokov štát neurobil nič pre podporu športovania mládeže a je mi z toho veľmi smutno. Je možné, že k podobnému kroku vyzvem aj niektorých svojich kolegov, ktorí si to môžu dovoliť a mohlo by to smerovať k založeniu nadácie pre šport mládeže,“ vyhlásil poslanec SaS. Droba tvrdí, že sa chce vzdať 25 percent

svojho poslaneckého platu. Peniaze následne získa športové združenie, ktoré o ne požiada.   „Raz za štvrť roka vyberie nezávislá komisia ten najlepší projekt, následne mu pošlem peniaze. Možno to nie je veľa, ale niekde treba začať,“ spresnil Droba. Každý štvrťrok by tam mal poslanec prispieť čiastkou približne 1 500 eur.

Uprednostňovať by sa podľa neho mali projekty, ktoré umožnia športové aktivity čo najväčšiemu počtu detí. „Ako príklad môžem spomenúť opravu telocvične, organizáciu okresného alebo krajského športového podujatia mládeže, nákup športového náčinia a podobne. Pre niekoho to môže byť málo, ale veľmi dobre viem, čo s takými peniazmi dokáže napríklad obecný mládežnícky športový oddiel,“ uviedol s tým, že osobne bude chodiť preskúmavať opodstatnenosť žiadostí a dohliadne aj na hospodárne využitie pridelených peňazí.

Vraj zabezpečí aj vyváženosť podpory v rámci regiónov tak, aby za štvorročné poslanecké obdobie boli v každom kraji podporené dva projekty. Droba odmietol, že by išlo iba o predvolebný ťah. „Nevidím nič zlé na tom, že konaním dobra upozorním na zásadný spoločenský problém a aspoň v malom ho začnem riešiť. Ak mi to pridá pár preferenčných hlasov od ľudí, ktorí zmýšľajú rovnako ako ja, budem samozrejme rád,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu