Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík: Kočner na nás dve hodiny vylieval kýble špiny, podávame naňho trestné oznámenie

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Strana SaS podáva na podnikateľa Mariána Kočnera trestné oznámenie. Dôvodom sú jeho dnešné vyjadrenia na adresu liberálov. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder SaS Richard Sulík s tým, že Kočner dnes na liberálov vylial kýble špiny, pričom v skutočnosti malo ísť len o domnienky a pocity.

"Pán Kočner dnes takmer dve hodiny bez jediného dôkazu vylieval kýble špiny na SaS a jej predstaviteľov. Boli sme hrubo očierňovaní. Tlačovku uzavrel tým, že sú to jeho pocity. Boli to dve hodiny pocitov, domnienok, názorov a myšlienok pána Kočnera," zdôraznil Sulík.

Je presvedčený, že Kočner nehovoril pravdu. Na margo privatizácie SPP, ktorá mala byť jediným cieľom niektorých poslancov v SaS a v tejto snahe im mala brániť premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS), Sulík podotkol, že privatizácia SPP prebehla za druhej vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) a v terajšom vládnom programe je jasné napísané, že žiadne strategické podniky sa privatizovať nebudú. Kočnerove reči o SPP označil za nezmysly.

To, že poslanec SaS Jozef Kollár mal podľa Kočnera pred rokmi ukradnúť z Ľudovej banky 80 miliónov korún, vysvetlil Sulík tak, že sa na Kollára pred zostavovaním kandidátky SaS Kočnera pýtal, a ten mu povedal, že by rád na neho niečo vytiahol, ale nemá nič. "To povedal pre dvoma rokmi," zdôraznil Sulík.

Za čisté klamstvo tiež označil Kočnerovo tvrdenie, že SaS prijala v igelitke od spoločníka Penty Jozefa Špirka päť miliónov korún. "Dnes som bol vypovedať na Úrade boja proti korupcii ku kupovaniu poslancov počas voľby generálneho prokurátora a odovzdal som aj moju mailovú komunikáciu s Kočnerom, ktorá dokazuje, že on naozaj disponuje informáciami o tom, kto boli v koalícii zradcovia. Téma je týmto pre mňa uzavretá, Slovensko čelí iným problémom ako je termostat pána Kočnera," upozornil líder SaS.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu