Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík na svojom blogu: Dzurinda je intrigán a hrobár pravice

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík odkazuje lídrovi SDKÚ-DS Mikulášovi Dzurindovi, aby sa hanbil. Bol to totiž on, kto zapredal Slovensko a rozbil funkčnú vládu. "Hanbite sa, pán Dzurinda. Na jeseň 2011 ste neboli lídrom pravice a už vonkoncom nie štátnikom. Boli ste obyčajným intrigánom, " odkazuje Sulík Dzurindovi na svojom blogu.

Dzurinda sa podľa Sulíka demaskoval na utorkovej (7.2.) tlačovej konferencii svojej strany, kde pripustil, že SaS je pre SDKÚ-DS prijateľný partner. "Odrazu už nie je problémom, že SaS trvalý euroval odmietne. Už je možné použiť 'holandský model', v ktorom sa koalícia spojí s opozíciou. Keď som Vám presne toto vravel pred októbrovým hlasovaním, pán Dzurinda, odmietli ste sa o tom čo len baviť. S jediným argumentom - "...lebo val musí prejsť". V utorok ste sa demaskovali v priamom prenose!" vyhlasuje Sulík na blogu.

Sulík pripúšťa, že vláda Ivety Radičovej mala "parciálne problémy" a hľadanie dohody bolo občas náročné. "Ale v skutočnosti sme nevládli zle," zdôrazňuje šéf liberálov. Zároveň obviňuje Dzurindu z intríg, ktoré viedli k pádu vlády. "Pritlačili ste na Ivetu Radičovú, aby spojila hlasovanie o rozšírení eurovalu s hlasovaním o dôvere vláde a ona tak spravila. Zároveň ste vedeli, že naše presvedčenie je nám dôležitejšie ako naše stoličky, a tak sa Vám v spolupráci s Ivanom Miklošom podarilo zvaliť vládu," píše Sulík.

Líder SaS tiež potvrdzuje, že pravica má problém a je tu otázka, čo s ňou. Sklamaní stredopraví voliči potrebujú podľa neho nádej, ktorá existuje. "Avšak jedine bez Vás a bez Ivana Mikloša, lebo vy dvaja ste hrobármi pravice. Len hrobári pravice totiž položia funkčnú pravicovú vládu bez akejkoľvek núdze. No povedzte úprimne, na kieho elementa ste premiérku tlačili (bohviečím) do spájania hlasovaní? V rozpore s programovým vyhlásením vlády a v rozpore s koaličnou dohodou? A dnes sám hovoríte o holandskom modeli," píše v blogu Sulík, ktorý si myslí, že je čas na obrodu pravice.

Prispieť k nej má očista SDKÚ-DS. "Pán Dzurinda, práve teraz máte šancu urobiť pre pravicu niečo dobré. Práve teraz máte príležitosť očistiť SDKÚ od ľudí, akými ste Vy, Mikloš, Ščurka, Palacka a pod. Keď to spravíte, zachránite stranu, ktorú ste zakladali, pred úpadkom. Myslím, že už by ste naozaj mali ísť, nech sa konečne môže spolupráca pravicových strán začať," adresuje Sulík Dzurindovi.

Zároveň vyhlasuje, že SaS má záujem na spolupráci pravicových strán viac ako ktorákoľvek iná strana. Zdôrazňuje, že pre SaS je jediná alternatíva vláda zložená z pravicových strán. "Sme presvedčení, že máme dobré riešenia. Sme pripravení na spoluprácu pravicových strán a sme pripravení zodpovedne riadiť tento štát. Avšak musíme byť uveriteľní, a to aj v boji s korupciou," uzatvára Sulík.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu