Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovensko čakajú štyri roky rozkrádania, varuje Matovič

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA – Líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič varuje pred nadchádzajúcimi štyrmi rokmi.

"Je to jasné, Slovensko čaká červená budúcnosť, štyri roky rozkrádania, korupcie, zadlžovania našich detí a vnúčat," reagoval dnes Matovič na priebežné neoficiálne výsledky volieb, podľa ktorých v 42 % okrskov dalo Smeru svoj hlas viac než 46% ľudí. "Po tých štyroch rokoch si myslím, že tých možno 45 percent ľudí, koľko Smer získa, pochopí, aká je pravá tvár Roberta Fica a strany Smer," dodal.

Výsledok vlastnej strany bude podľa Matoviča dobrý. Už menej ho teší podpora pre ostatné pravicové strany. Líder strany definitívne vylúčil možnú koalíciu so Smerom. Na Roberta Fica už podľa jeho slov čakajú iné nevesty. "Myslím, že v koalícii sú iné nevesty, ktoré na neho čakajú. KDH a Most sú ochotné baviť sa o nejakej koalícii, tam musí isť Fico na pytačky. My sme od začiatku sľúbili, že s Ficom nepôjdeme," vyhlásil.

Koalíciu tvorenú pravicovými stranami si matovičovci vedia predstaviť, avšak len za predpokladu, že by splnili všetky podmienky, ktoré Obyčajní avizovali pred voľbami. "Dali sme päť konkrétnych podmienok, aby sme mohli v rámci bývalých koaličných strán spraviť tú alternatívu vládnu. Vieme si to predstaviť pri splnení týchto konkrétnych podmienok so stranami, ktoré tvorili doteraz koalíciu," povedal Jozef Viskupič, ktorý spolu s Matovičom, Erikou Jurinovou a Martinom Feckom uzatvárajú kandidátku strany.

V centrále už po druhej hodine v noci vládla komorná atmosféra. Hlina aj Matovič spolu s manželkou odišli. V centrále budú na výsledky volieb čakať ešte do štvrtej hodiny ráno, potom sa Hlinova reštaurácia definitívne zatvorí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu