Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

S dostatočnou podporou sa KDH pokúsi zostaviť vládu

Ján Figeľ
Ján Figeľ

BRATISLAVA – Ak KDH získa výraznú dôveru občanov vo voľbách, pokúsi sa podľa predsedu KDH Jána Figeľa zostaviť vládu.

„Vyzývam voličov, najmä sklamaných. KDH potrebuje váš hlas. Iba s KDH váš hlas určite neprepadne,“ vyhlásil dnes na tlačovej besede Figeľ.

Figeľ upozornil na hrozbu možného prepadnutia množstva hlasov voličov od stredu napravo. „Z každého prepadnutého hlasu polovica pôjde Ficovi. Každý hlas, ktorý získa strana pod päť percent, je hlas pre stranu Smer,“ vyhlásil Figeľ. KDH je jediná reálna alternatíva proti socialistickej politike zadlžovania. KDH je podľa neho jediná stredopravá strana, ktorá ponúka občanom istotu, že hlas jej voličov neprepadne.

Pred Slovenskom stoja v sobotu podľa neho dve alternatívy. Prvou je socialistické smerovanie gréckeho typu, ktoré vedie k zadlžovaniu, nezamestnanosti a bankrotu. Druhou alternatívou je zodpovedná sloboda, zdravá ekonomika, čestná vláda. KDH takúto alternatívu ponúka a ponúkne ju aj partnerom, keď získa dostatočnú podporu.

Skutočným lídrom pravice bude podľa Figeľa ten, koho vyberú občania SR. „Im patrí demokracia, oni sú správcami vecí. V sobotu pridelia mandáty stranám a politikom a strany to majú rešpektovať. KDH chce počúvať voličov. Voliči rozhodnú o ďalšom vývoji a budúcnosti SR,“ povedal Figeľ v súvislosti s dnešným tvrdením predsedu SDKÚ-DS Mikuláša Dzurindu, že líder pravice bude ten, kto nepôjde so Smerom-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu