Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Odborník, ktorý predpovedal svetovú krízu: Ľudstvo sa rúti do veľkej vojny!

Hrozí svetu globálny konflikt?
Hrozí svetu globálny konflikt?

BRATISLAVA - Skorý príchod "veľkej vojny" predpovedá svetu americký trendový prognostik Gerard Celente, ktorý sa okrem iného preslávil aj varovaním pred veľkou hospodárskou krízou, ktorá naozaj prišla. Znepokojená je aj americká armáda, ktorá analyzuje možnosti konfliktov v prípade rozpadu EÚ.

Celente vidí vo svete hneď niekoľko problematických oblastí, konflikt v ktorých sa môže rozrasť do globálnych rozmerov. Okrem Iránu nimi môžu byť revoltujúca Sýria, Egypt, krajiny severnej Afriky a dokonca aj Európska únia a samotné USA.

"Veci, ktoré sa dejú po svete, jasne naznačujú prichádzajúcu vojnu. Média a vlády štátov sú však natoľko slepé, že nevidia, alebo odmietajú vidieť, čo sa deje," uviedol pre Trends Journal.

Európsku úniu, ktorá sa zmieta v dlhovej kríze, podľa neho ohrozuje aj "tsunami utečencov." Ide najmä o ľudí z konfliktmi sužovaných krajín na juhu. Situácie na starom kontinente sa boja aj vojenské elity USA. Podľa portálu czechfreepress.com uvažuje Pentagon o nasadení americkej armády v prípade, že by sa EÚ začala rozpadať, čo je scenár, ktorý po prípadnom nezvládnutí záchrany eura reálne hrozí.

"Myslím, že je tam potenciál vypuknutia občianskych nepokojov," citovala šéfa americkej armády Martina Depseyho televízia Al-Džazíra.

Prognostik Celente vidí najbližšiu budúcnosť pesimisticky a nešetrí ani svoju krajinu. “Celá Amerika už len posluhuje dlhom. Všetci pracujú pre banky. Keď sa krajina zrúti, nastane celosvetové obdobie temna podobne ako po páde Ríma," predpovedal.

Radí pozrieť sa do histórie na obdobia, ktoré nasledovali po období ekonomických ťažkostí a prepadov. "Keď trhy v roku 2008 skolabovali, nastala panika. Rok 2009 bol rokom celosvetových sanácií a stimulov. Nafúkla sa sanačná bublina, ako sme ju nazvali. Povedali sme, že až táto bublina praskne, keď už sa vládam nebude dostávať peňazí na stimulácie, príde nutne vojna. K tomu to teraz smeruje," uviedol Celente pre český portál.

Za najpravdepodobnejší spúštač globálneho konfliktu považuje veľký teroristický útok proti USA a následnú vojnu v Iráne. Argumentuje absurdnými sankciami, ktoré USA voči tejto krajine presadzujú. "Čím sa Irán tak veľmi previnil voči medzinárodnému spoločenstvu? Čo iného Irán urobil, ako to, že donútil panovníka, aby opustil úrad, ktorý preňho ukradli v roku 1953 Spojené štáty a Británia, keď zvrhli demokraticky zvolenú Mosaddekovu vládu?" pýta sa.

Všetko je podľa neho "len o rope" a západní politici sú "sociopati", ktorí sa zaujímajú len o svoj prospech a nevedia posúdiť strašné dôsledky svojich činov. 

 

Celente v roku 2007 predpovedal ekonomickú krízu:

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu