Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Povianočné výpredaje lákajú do obchodov: Oplatí sa čakať do januára?

Ušetriť môžte aj stovky eur Zobraziť galériu (6)
Ušetriť môžte aj stovky eur

BRATISLAVA - Vianoce skončili, ale obchodníci nechcú, aby ľudia prestali nakupovať. Lákajú ich preto na veľké výpredaje. V bratislavských nákupných centrách sme zisťovali, koľko môžete ušetriť a či sa neoplatí čakať až do nového roka.

Zďaleka nie každý obchod sa rozhodol, že bude motivovať zľavami. Mnohé z nich fungujú v "normálnom" režime a čakajú na koniec roka. Niektoré sú však posiate farebnými bannermi, ktoré ohlasujú zľavy až niekoľko desiatok percent.

Povianočné výpredaje lákajú do
Zobraziť galériu (6)

Najväčšie, až 70-percentné zľavy, možno nájsť v predajniach s oblečením. Niektoré obchody sa zbavujú zimného tovaru a pripravujú miesto na skladoch na ten jarný. "Budeme mať 50- až 70-percentné zľavy až do vypredania zásob, čo odhadujem na koniec januára," prezradila nám manažérka jedného z obchodov. Dodala, že po Novom roku už tovar lacnejší nebude, bude ho len menej.
 
 
Vybrané športové oblečenie je v súčasnosti asi o polovicu lacnejšie. Nie však všade. "Nemáme žiadnu špeciálnu zľavu, ale beží nám dlhodobá akcia, pri ktorej si môžete kúpiť jednu vec a druhú dostanete lacnejšie," prezradil zamestnanec značkového obchodu so snowboardovými doplnkami. 
 
 
Aj elektronika zlacnela. Vedľa produktov visia tabuľky s 30- až 40-precentnými zľavami. Pri veľkých 3D televízoroch takto možno ušetriť až stovky eur. Dá sa očakávať, že veľkí predajcovia pôjdu v januári s cenami ešte viac dole.
 
 
Predajcovia obuvi ponúkajú svojim zákazníkom 25- až 50-percentné zľavy. Ide najmä o zimné topánky. Keďže nás môže čakať ešte niekoľko mrazivých mesiacov, rozhodne nejde o mimosezónny tovar. Niektoré predajne plánujú ďalšie januárové zľavy, niektoré sú už na "maxime."
 
Zlacnela aj drogéria, nie však tak výrazne, ako ostatné typy tovaru. V obchodoch sme videli zľavy vo výške 10 až 15 percent.
 
 
Tohtoročné povianočné výpredaje zatiaľ prebiehajú pokojne. Obchodné centrá sú popoludní plné, ale zatiaľ nenastali situácie ako v Anglicku, v Amerike, či na jeseň v malackom Kauflande, pri ktorých sa ľudia, natlačení ako sardinky, doslova bili o akciové produkty.
 
 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu