Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Účasť v Petržalke je dobrá, muž pýtal od komisie program

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – V najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka je zatiaľ účasť na voľbách dobrá. Podľa predsedníčky jednej z okrskových volebných komisií na Nobelovom námestí Daniely Lengyelovej voliť dosiaľ prišlo v priemere 40 až 50 percent Petržalčanov.

Ako ďalej uviedla, komisia sa už stretla aj s jedným kurióznym prípadom. "Mali sme pána, ktorý od nás chcel, aby sme ho informovali o programe politických strán," uviedla. Volič potom odišiel, no po čase sa vrátil a jednej strane svoj hlas nakoniec dal. Petržalčania podľa Lengyelovej volia krátko, dá sa teda predpokladať, že už prichádzajú rozhodnutí.

Pani Katke, ktorá dnes prišla na petržalský okrsok odovzdať hlas, pomohli pri výbere strany jej dve malé dievčatá. "Rozhodovali sme sa dlho, najprv sme chceli krúžkovať kandidátov v inej politickej strane," povedala. Nakoniec ju deti presvedčili, aby dala hlas inému politickému subjektu. Katka od strany, ktorú volila, očakáva, že niečo zmení. "Nechcem hlavne, aby sa tu kradli peniaze," poznamenala s tým, že nedala hlas rovnakej strane ako v predchádzajúcich parlamentných voľbách. Sklamali ju udalosti posledných týždňov.

Ďalší petržalský volič však po dlhých úvahách nakoniec volil rovnakú stranu ako v roku 2010. "Ja od nej neočakávam veľa, sklamali ma síce, ale je to menšie zlo ako ostatní," uviedol s tým, že sa ale rozhodoval veľmi dlho. "Ešte do včera som nevedel, koho budem voliť. Dnes ráno som si pozeral volebné programy a nakoniec som si vybral," pokračoval. Voliť je podľa neho povinnosťou každého občana. "Keď mám tu možnosť, prečo by som nešiel," dodal.

Ako ďalej uviedla Lengyelová, každému voličovi poskytne komisia pred voľbou všetky informácie. "Hovoríme im, že si majú vybrať jeden lístok a na tom lístku označiť maximálne štyri preferenčné hlasy," vysvetlila. Mestská časť podľa jej slov otvorila svoje volebné miestnosti v škole na Nobelovom námestí klasicky o siedmej hodine ráno. Už vtedy na členov komisie čakali ľudia.

Priebeh volieb je zatiaľ v Petržalke pokojný, na Nobelovom námestí nezaznamenali žiadnu výtržnosť či iný problém.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu