Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dzurindov útok na Figeľa: Šéfom pravice môže byť len ten, kto nepôjde so Smerom

Mikuláš Dzurinda
Mikuláš Dzurinda

BRATISLAVA - Lídrom pravice môže byť len ten, kto nepôjde do koalície so stranou Smer-SD. Na dnešnej tlačovej konferencii bez možnosti kladenia otázok to vyhlásil líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda.

"SDKÚ-DS vždy hrala a hrá s otvorenými kartami. Nikdy sme nešpekulovali a nevyhýbali sa priamym otázkam. Žiaden hlas, ktorý nám občania dajú vo voľbách, neskončí v koalícii so stranou Smer-SD. Je to jasný postoj," podotkol Dzurinda.

Zdôraznil, že Slovensko odovzdávajú v lepšom stave, ako ho preberali. "Platí to pre oblasť justície, oblasť ekonomicko-sociálnu, sféru školstva aj zahraničnej politiky," argumentoval. Aj preto je presvedčený, že SDKÚ-DS je zárukou, že SR bude dobiehať najlepších a najvyspelejších v Európe. "SDKÚ-DS je garanciou udržania Slovenska na hlavnej európskej koľaji," uistil. Podľa Dzurindu chce SDKÚ-DS po voľbách urobiť všetko preto, aby prezident vymenoval generálneho prokurátora.

Dzurinda tvrdí, že z kampane má dobrý pocit. "Už dávno som necítil takú jednotu, obetavosť a entuziazmus a som presvedčený, že to prinesie svoje ovocie," podotkol. Kampaň strany začala sa 15. januára. "Rozbehli sme sa po Slovensku v ústrety ľuďom. Absolvovali sme 53 stretnutí s občanmi po celom Slovensku. Okrem týchto centrálnych mítingov sme na regionálnych vetvách uskutočnili ďalších 300 akcií," pripomenul.

Aj preto SDKÚ-DS vie, kde ľudí najviac tlačí topánka a čo považujú za priority, ktorým by sa mali politici venovať. Dominuje v nich želanie, aby na Slovensku bolo viac práce pre všetky vekové kategórie. "Aj pre absolventov vysokých škôl, aj pre ľudí v strednom veku. Na druhom mieste je želanie dokončiť všetko to, čo sme začali najmä z iniciatívy ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej. Ľudia si všimli, aký revolučný krok bolo zverejňovanie zmlúv a veľmi dobre vedia, aj o našich ďalších plánoch," povedal Dzurinda.

Poukázal tiež na záväzok strany dosadzovať na odborné pozície ľudí len na základe verejných výberových konaní a budú sa usilovať o to, aby sa poslanec viac neschovával za trestnoprávnu imunitu. "Tu a tam sme čelili aj otázkam, ktoré dominovali v médiách. Ľudia sa pýtali a my sme sa rozprávali otvorene o všetkom, čo chceli vedieť," dodal Dzurinda a symbolicky prestrihol červený káblik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu