Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Trstenej požiadali o voľbu poštou až zo Saudskej Arábie

Voľby
Voľby (Zdroj: TASR)

TRSTENÁ – V štyroch oravských mestách dodnes zaregistrovali už takmer sto žiadostí o voľbu poštou v blížiacich sa parlamentných voľbách. Drvivá väčšina žiadateľov z Oravy bude počas marcových volieb pracovne v Českej republike či vo Veľkej Británii.

Trinásť žiadostí zatiaľ evidujú v Trstenej. „Je ich presne o päť viac ako v roku 2010 a predpokladám, že k nám v nasledujúcich dňoch ešte nejaké dorazia. Takmer všetky sú z Česka a Veľkej Británie, no máme aj jednu pozoruhodnú žiadosť až zo Saudskej Arábie,“ spresnila  matrikárka Margita Katrenčíková.
  
Nepatrný nárast žiadostí oproti predchádzajúcim voľbám zaznamenali aj v susednom Tvrdošíne. „Teraz sa na nás obrátili dve desiatky žiadateľov, ktorí sa zdržiavajú v Írsku, Anglicku, Nórsku, Česku, ale i Švajčiarsku či Španielsku,“ konkretizovala Ľubica Grossová z oddelenia evidencie obyvateľstva tvrdošínskej radnice.

V Česku, Veľkej Británii, ale napríklad i v Bosne a Hercegovine či Rusku bude zvažovať, komu odovzdá svoj hlas, spolu 16 Námestovčanov. „Je ich približne toľko isto ako predvlani,“ skonštatovala referentka evidencie obyvateľstva Iveta Volfová. V Dolnom Kubíne evidujú 43 žiadostí. „Tri nám doručili z USA a jednu z Austrálie,“ dodal hovorca mesta Jozef Kaščák.

    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu