Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Kandidátku Mostu-Híd vedú Bugár a Simon, primátor Hrnčiar 10.

Béla Bugár
Béla Bugár

BRATISLAVA - V prvej desiatke kandidačnej listiny Mostu-Híd pre marcové predčasné voľby by mali byť podľa informácií TASR traja Slováci. Vicepremiér Rudolf Chmel by mal obsadiť štvrté miesto, poslanec Ivan Švejna siedme a martinský primátor Andrej Hrnčiar by mal prvú desiatku uzatvárať. Poslanec František Šebej, ktorý je ďalším Slovákom na kandidátke Mostu-Híd, by mal mať 13. miesto.

Stranu má do volieb viesť predseda Béla Bugár. Za ním by mal nasledovať podpredseda a minister pôdohospodárstva Zsolt Simon. Prvú trojicu uzatvára šéf poslaneckého klubu László Solymos. Na kandidačnej listine sa objavia aj ďalší poslanci Mostu-Híd. Jej súčasnú podobu dnes schválilo stranícke predsedníctvo. Posledné slovo pri schvaľovaní kandidátky však bude mať Republikový výbor, ktorý sa zíde v sobotu 26. novembra o 10.00 h v priestoroch straníckej centrály v Bratislave.

Kandidačné listiny musia odovzdať politické strany, ktoré sa chcú zúčastniť na predčasných voľbách, do 11. decembra. Parlamentné voľby, ktorými sa skráti funkčné obdobie vlády Ivety Radičovej (SDKÚ-DS), sa uskutočnia 10. marca 2012.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu