Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Exminister Štefanov nebude kandidovať za SNS

Igor Štefanov
Igor Štefanov

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady (NR) SR a bývalý šéf rezortu výstavby a regionálneho rozvoja Igor Štefanov (SNS) nebude v predčasných parlamentných voľbách opätovne kandidovať. Dnes to potvrdil predseda SNS Ján Slota.

"Čo sa týka prípravy našej kandidátky, jedna zmena vzišla z iniciatívy pána poslanca Štefanova, ktorý sa rozhodol, že už nebude nekandidovať v parlamentných voľbách," povedal Slota. Na otázku, čo Štefanova viedlo k tomuto kroku, Slota spresnil, že to bolo "z osobných dôvodov". "Akceptovali sme to," dodal predseda SNS. Širšie sa však k otázke odchodu Štefanova z parlamentnej politiky vyjadrovať nechcel.

Čo sa týka zvyšku kandidačnej listiny, podľa Slotu sa prekvapenia neočakávajú a súčasní poslanci by na nej mali zaujať čelné miesta. Jednotkou na kandidátke bude predseda strany.

Hoci podľa Slotu budú mať súčasní poslanci dobré pozície na kandidačnej listine, podľa informácií sa v SNS ešte diskutuje o Vincentovi Lukáčovi. Definitívne rozhodnutie prinesie až predsedníctvo strany, ktoré sa uskutoční tesne pred vypršaním termínu pre odovzdanie kandidačných listín 11. decembra.

Polícia v marci tohto roku žiadala prokuratúru, aby do parlamentu podala návrh na zbavenie imunity poslanca Štefanova za účelom jeho trestného stíhania v kauze nástenkového tendra. Námestník generálneho prokurátora Ladislav Tichý to v máji odmietol a spis polícii vrátil na došetrenie. Tá podozrieva bývalé vedenie ministerstva výstavby, že zmanipulovalo tender. V prípade obvinili štyroch ľudí vrátene bývalého ministra SNS Mariána J.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu