Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Primátor Hagyari: Zvažuje kandidatúru v parlamentných voľbách

Pavel Hagyari
Pavel Hagyari

PREŠOV – Primátor Prešova Pavel Hagyari nevylučuje svoju kandidatúru v marcových predčasných voľbách do Národnej rady SR. Ako dnes uviedol pred novinármi, záujem o jeho osobu, ako primátora tretieho najväčšieho mesta na Slovensku, prejavilo niekoľko politických subjektov.

Nejde o veľké strany, skôr menšie, dodal. „Je pravdou, že sa nad tým zamýšľam, jednoducho preto, že si myslím, že čím viac ľudí z regiónov bude sedieť v parlamente, tým viac bude reálnej politiky a zdravého rozumu,“ povedal Hagyari.

Podľa jeho vyjadrenia zvažuje reálnu šancu každej politickej strany, jeho podmienkou však bude ostať nezávislým kandidátom a určite chce aj naďalej pôsobiť vo funkcii primátora Prešova. Svoje spojenie s politickým subjektom vidí od stredu mierne doprava. Strana, pre ktorú by sa rozhodol, musí mať reálne šance, aby sa dostala do parlamentu.

Hagyari zdôraznil, že tým, že je primátorom tretieho najväčšieho mesta, aj jeho status na kandidátke by musel byť adekvátny. „Znamená to, že ja nie som ochotný akceptovať nejakú 50. pozíciu, už kvôli tomu, že by to dehonestovalo pozíciu primátora mesta,“ prehlásil.

Ak sa prešovský primátor naozaj rozhodne kandidovať do parlamentu, jeho záujmom bude, aby do mesta „pritieklo viac peňazí, aby bolo viac projektov, aby sa štát viac venoval aj tomuto regiónu“. Hagyari zdôraznil, že jeho záujmom je rozvoj mesta, blízkeho okolia a vyrovnávanie regionálnych rozdielov. „Napriek tomu, že to každá vláda deklaruje, napriek tomu, že je to priorita Európskej únie, tak sa nožnice otvárajú v neprospech regiónov,“ povedal.

Hagyari si je vedomý toho, že sú námietky voči účasti nezávislých starostov a primátorov súčasne v parlamente aj na poste v samosprávach. Dôvodom je, že by poberali dva platy. Ako uviedol, v prípade, ak by uspel vo voľbách do parlamentu, poberal by iba jeden príjem z verejných zdrojov a druhý by dal na sociálne účely.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu