Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Belousovová prekvapila: Do strany zlákala suseda malackých Rómov!

Anna Belousovová Zobraziť galériu (2)
Anna Belousovová

BRATISLAVA – Ustanovujúci snem novozaloženej strany Anny Belousovovej Národ a spravodlivosť priniesol jedno veľké prekvapenie! Na kandidátke vo voľbách sa totiž objaví aj Oskar Dobrovodský, známy ako sused neprispôsobivých občanov z Družstevnej ulice v Malackách.

V nitrianskom PKO sa zišlo 200 delegátov strany, ktorí si za predsedníčku zvolili práve niekdajšiu dvojku v SNS. Podpredsedami NaS sa stali Rudolf Pučík, Oto Flimel a Peter Herceg. Strana sa chce pokúsiť o obrodenie národnej politiky na Slovensku. Zároveň sa však nedefinuje ani ako ľavicová, ani ako pravicová.. „My sme jednoducho normálni ľudia, ktorí sú v prvom rade vlastenci a ctia si princípy demokracie,“ uviedla Belousovová.

Odhadovať úspešnosť v predčasných parlamentných voľbách predsedníčka nechce. V prípade úspechu si vie predstaviť povolebnú spoluprácu s ktoroukoľvek parlamentnou stranou. „Aj keď si asi ťažko porozumieme so stranami, ktoré navrhujú absolútne šialenosti, napríklad s SaS.“ Zároveň jednoznačne odmietla Most-Híd. „Vyrábajú problémy, aby mali čo riešiť,“ povedala. K SNS sa však nevyjadrila.

Okrem maskota v podobe živej zlatej rybky prekvapila Belousovová menom, ktoré sa objaví na kandidátnej listine NaS. Oskar Dobrovodský oslovil predsedníčku NaS sám, nevidel totiž východisko v situácii, do ktorej sa v súvislosti s neprispôsobivými susedmi dostal. Mám svojich starostí dosť, ale povedal som si, že musím skúsiť zmenu. Bolo to moje vlastné rozhodnutie," uviedol pre Topky.

Dobrovodského podľa predsedníčky oslovilo riešenie cigánskej otázky, ktoré strana ponúka. „Riešenie strany Národ a Spravodlivosť pre cigánske problémy je veľmi jednoduché – dodržiavajme zákon. (...) Na každého sa pozerajme ako na občana, ktorý má rovnaké práva, ale aj rovnaké povinnosti," dodala.


Maskot strany NaS
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Belousovová

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu