Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poliačik: Existuje cesta, aby rokovania o eurovale pokračovali

Martin Poliačik
Martin Poliačik

BRATISLAVA - Ak sa nájde riešenie eurovalu, ktoré by spĺňalo obe požiadavky SaS, ešte stále je priestor na to, aby sa strany vládnej koalície dohodli. Uviedol to dnes pre TASR poslanec Národnej rady SR Martin Poliačik (SaS).

"To znamená, ak by sme boli schopní nezablokovať Európsku úniu v prijímaní eurovalu, ale zároveň by to slovenských daňovníkov nestálo ani cent, tak si myslím, že tam existuje cesta, aby tie rokovania pokračovali ďalej," povedal.

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) v stredu (28.9.) po rokovaní vlády uviedla, že SaS dostala nový návrh riešenia. Jeho detaily však nechcela zverejňovať prv, než dostane oficiálnu odpoveď od liberálov. Poliačik dnes povedal, že detaily ponuky predsedníčky vlády nepozná.

"Tie rokovania prebiehajú medzi špičkami SaS a medzi pani premiérkou a ja viem iba to, že rokovanie pokračuje a hľadá sa riešenie," uviedol.

Podľa jeho slov v súčasnosti tieto rokovania však nemajú žiadnu finálnu podobu, o ktorej by mohli rozprávať poslanci SaS v širšom kruhu. S istotou nevedel povedať ani to, či nejaká definitívna dohoda bude pripravená do najbližšieho rokovania Koaličnej rady.

"Ale máme nastavené všetky procesy vnútri v strane tak, že v momente, keď bude niečo, čo bude treba odsúhlasiť o odhlasovať alebo ďalej posunúť, tak aj na úrovni republikovej rady aj na úrovni poslaneckého klubu a ministrov sa o tom budeme rozprávať," priblížil.

Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár sa v stredu podvečer stretol s premiérkou Ivetou Radičovou. Napriek tomu, že žiadne konkrétne dohody neboli uzavreté, pre televíziu Markíza po rokovaní uviedol, že riešenie, s ktorým zo stretnutia s predsedníčkou vlády odchádza, spĺňa podmienky SaS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu