Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Fico: Euroval podporíme, až keď bude istých 79 hlasov

Robert Fico Zobraziť galériu (2)
Robert Fico

BRATISLAVA - Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico chce rokovať s najväčšími politickými stranami a pýtať sa ich lídrov na postoj voči navýšeniu eurovalu.

Od rokovaní bude závisieť aj hlasovanie Smeru-SD. Povedal to dnes po stretnutí s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS), ktorá podľa neho nevedela povedať, koľko poslancov v parlamente momentálne podporuje navýšenie eurovalu a súvisiacich dokumentov. "Iveta Radičová nie je schopná zabezpečiť nič," povedal Fico.

Hoci je podľa Fica hlasovanie o eurovale najvýznamnejším politickým rozhodnutím od vzniku Slovenskej republiky, on sám ho je ochotný podporiť, až keď bude v parlamente zabezpečených 79 hlasov. Voči politickým stranám, ktoré euroval v parlamente nepodporia, chce Fico vyvodiť konzekvencie. "Tieto politické strany sa musia dostať na okraj slovenskej politickej scény," vyhlásil Fico.

Podľa Fica by mal byť návrh na rokovanie s politickými stranami spracovaný v stredu (17.8.), prípadne vo štvrtok (18.8.). "Dostanú oficiálne listy zo straníckej centrály Smeru, kde presne načrtneme témy, o ktorých chceme hovoriť," informoval dnes Fico.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu