Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Popáleného Galimova ťahali z Volgy rybári: Bol veľmi statočný!

Galimova previezli do centra pre popáleniny Zobraziť galériu (4)
Galimova previezli do centra pre popáleniny (Zdroj: lifenews.ru)

MOSKVA - Ruský útočník Alexander Galimov (26) je jedným z dvoch ľudí, ktorí prežili stredajšiu leteckú haváriu pri Jaroslavli. Podľa agentúry AP sa popálený hokejista včera prebral a dokonca komunikoval s otcom. Rybári, ktorí pomáhali s jeho zachraňovaním, hovoria o jeho veľkej statočnosti.

Podľa špecialistu na popáleniny Andreja Alexejeva hráč nabral vedomie a bol schopný hovoriť so svojím otcom. Podľa neho bude liečba zložitým procesom a pacient si vyžaduje nepretržitú starostlivosť. "Predovšetkým musíme zabrániť vzniku infekcie," uviedol s tým, že jeho stav je stále kritický.

"Veríme, že jeho vytrénované telo športovca nám pomôže bojovať," povedal Valerij Kubyškin, riaditeľ moskovského popáleninového centra.

Noviny Sovietskij Sport priniesli výpovede rybárov, ktorí zraneného hráča vytiahli z rieky Volgy.

"Bol veľmi popálený, nevedeli sme, ako mu pomôcť. Dostali sme ho do lode, bola mu zima a chcel prikryť. Zavolali sme lekára a vyrazili k Jaroslavli. Stále sme na neho hovorili, aby vydržal pri vedomí. Bol veľmi statočný," rozprávali miestni záchrancovia. "Keď ho dávali do sanitky, spýtali sme sa, ako sa volá. Ja som Galimov, povedal. "

Okrem Galimova prežil spomedzi celkového počtu 45 pasažierov už len palubný inžinier Alexander Sizov. O jeho stave médiá neinformovali.

Prevoz Galimova

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu