Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

Nehoda lietadla AN-24: Martin Farkaš môže byť práceneschopný aj niekoľko mesiacov

Martin Farkaš, ktorý ako jediný prežil minulotýždňovú leteckú haváriu. Zobraziť galériu (12)
Martin Farkaš, ktorý ako jediný prežil minulotýždňovú leteckú haváriu.

KOŠICE - Martin Farkaš, ktorý ako jediný prežil minulotýždňovú leteckú haváriu, môže byť práceneschopný aj niekoľko mesiacov. Uviedol to na dnešnom brífingu prednosta kliniky úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach Miroslav Kitka.

"V súčasnosti je u nás na sledovanie, dodiagnostikovanie a doliečenie," informoval Kitka. Pravdepodobne v najbližších dňoch bude preložený do vojenskej nemocnice," informoval novinárov Kitka.

Podľa Kitku, je zdravotný stav Martina Farkaša už dobrý po fyzickej i psychickej stránke. Pacient utrpel masívne zranenie hlavy a mozgu, a tak je parciálna amnézia prirodzená, dodal. Otázku návratu spomienok označil za rýdzo individuálnu záležitosť. "Vzhľadom na povahu zranení možno predpokladať, že jeho rekonvalescencia potrvá dlhšie. Myslím si, že práceneschopný bude aj niekoľko mesiacov," povedal Kitka.

Martin Farkaš po prevoze z miesta nešťastia pri maďarskej obci Hejce do Košíc absolvoval prvotné ošetrenie viacerých zranení, z ktorých najťažšie bolo poranenie hlavy, na operačnej sále. Neskôr mu bol implantovaný snímač vnútrolebečného tlaku. Kitka dodal, že mu v súčasnosti nehrozí žiadna väčšia chirurgická intervencia.

"U tohto pacienta zatiaľ nevidím žiadny zdravotný problém, no dopredu nemožno predpovedať, či sa vyskytnú nejaké prípadné komplikácie. Prajem mu čím skoršie uzdravenie a návrat do normálneho života," povedal primár Peter Beluš. Podľa jeho vyjadrenia je teraz ťažko povedať, do akej miery sa Farkaš rozpamätá na udalosti súvisiace s haváriou. Obaja lekári uviedli, že s takým druhom poranenia sa ani lekár urgentnej medicíny nestretá príliš často.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu