Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Energetici majú škody za 30 miliónov

Padajúce stromy zničili elektrické vedenie. Slovenskej energetike tak spôsobili značné škody.
Padajúce stromy zničili elektrické vedenie. Slovenskej energetike tak spôsobili značné škody.

KYSUCE - Situácia na Kysuciach sa konečne zlepšila. Aj horné Kysuce by dnes mali odvolať mimoriadnu situáciu. V niektorých obciach ešte zasahujú mechanizmy, ktoré sa snažia sprejazdniť cesty. Značné škody utrpeli aj energetici, padajúce stromy poškodili elektrické vedenie.

Počas uplynulého víkendu upravovali frézou cesty v Turzovke, mechanizmy sa včera a dnes presunuli do obcí Makov, Klokočov a Korňa, kde majú ešte problém dostať sa do niektorých miestnych častí a osád. „Situácia sa aj vďaka počasiu stabilizovala, keď počas víkendu nesnežilo. Včera však doprava v našej a susedných obciach mala značné problémy, ľudia sa nemohli dostať do mesta,“ povedal starosta Korne Jozef Kontrík.

Slovenská autobusová doprava v Čadci mala problémy, ráno pri teplote -20 stupňov Celzia zamrzla nafta deviatim autobusom, a tak nemohli vyštartovať. Obce už vyčísľujú škody, ktoré spôsobila snehová kalamita. Tie zatiaľ nie sú známe, ale zrútením strešnej konštrukcie na autobusovom nástupišti v Turzovke sa škoda vyšplhala na pol milióna korún a zvalená telocvičňa v Rakovej pohltí 15 miliónov. Aj energetici vyčísľujú škody. Padajúce stromy poškodili elektrické vedenia. „Celková škoda sa vyšplhá na 30 miliónov Sk. Kalamita poškodila niektoré zariadenia, tie budeme musieť vymeniť,“ uviedla hovorkyňa Stredoslovenskej energetiky Radoslava Gbelská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu