Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Cez Vernár všetky vozidlá len s reťazami

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, prevažne mokré. Na diaľnici D2 Bratislava - Kúty a D3 (pri tuneli Horelica) je centimetrová kašovitá vrstva snehu.

Cesty I. triedy na území Slovenska sú zjazdné, vozovky sú prevažne mokré, v horských oblastiach pokryté vrstvou kašovitého, miestami utlačeného až zľadovateného snehu o hrúbke 1 až 10 cm. Na cestách II. a III. triedy v zasnežených úsekoch je prevažne utlačený sneh o hrúbke 2 až 15 cm.

Horské priechody sú zjazdné, na vozovkách sa nachádza kašovitý, miestami utlačený sneh v hrúbke 2 až 10 cm, okrem horských priechodov Havran, Branisko, Pusté Pole, Soroška, Ďurďošík a Dargov, kde sú vozovky mokré. Horský priechod Šturec je otvorený pre nákladnú dopravu len s reťazami. Horské priechody a úseky Donovaly, Vernár, Fačkov, Huty sú pre nákladnú dopravu celkovej dĺžky nad 10 m a jazdné súpravy až do odvolania uzavreté. Povinnosť použitia snehových reťazí platí pre všetky vozidlá v úseku Vernár a pre všetky nákladné vozidlá (nad 3,5 t ) v úsekoch Huty, Čertovica, Šturec (v okrese Turčianske Teplice).

Cesta č. II/526 v úseku Kokava nad Rimavicou - Látky (v okresoch Detva a Poltár) je pre husté sneženie a padanie stromov na vozovku až do odvolania neprejazdná. Cesta III/52612 Sihla v okrese Brezno je uzavretá pre popadané stromy. V horských oblastiach okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom hrozí padanie stromov na takmer všetkých cestách.
Cesta II./578 - Tajov - Kordíky - je uzavretá od km 7,000 - po 10,408 pre nadmerný spád snehu.
V okrese Spišská Nová Ves na cestách II. triedy sa tvorí poľadovica.

Viac informácií o počasí nájdete na Bleskovkách!
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu