Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Košické trojčatá majú už tri roky

Kubko (zľava), Paľko a Miško dajú rodičom zabrať. Zobraziť galériu (3)
Kubko (zľava), Paľko a Miško dajú rodičom zabrať.

KOŠICE - Trojčatá Kubko, Miško a Paľko Almášiovci z Košíc rastú ako z vody. Na prelome rokov oslávili už tretie narodeniny. Popri radostiach sa však ich rodičia musia aj poriadne obracať. Doteraz im pomáhala a opatrovateľka, pomoc štátu sa však už končí. Po materskej dovolenke ich mama už musí nastúpiť do zamestnania a rodinu čakajú nové starosti.

Trojčatá sme sledovali od narodenia: zo zhruba 2,5 kila pribrali už na 17 kilogramov a dávajú o sebe vedieť čoraz viac. „Najväčším jedákom je Jakub, Miško je zase najštíhlejší. Znášajú sa dobre, hoci občas medzi sebou vedia aj zabojovať. Ešte ani teraz sa poriadne nevyspíme, deti sú stále veľké šidlá. Najťažší bol asi prvý a potom druhý rok. Bolo to obdobie úrazov, keď mali kadečo zašívané - nielen ústa či obočie,“ hovorí ich mama Viera Almášiová (31), ktorá sa stará aj o 6-ročného staršieho syna Mateja.

Po materskej dovolenke už o pár dní nastúpi do práce a Almášiovci sa budú musieť zaobísť bez opatrovateľky, ktorú mali k dispozícii len do troch rokov veku detí. Manžel Gabriel (32) potvrdil, že sa musia poriadne obracať: „Mesačný rozpočet sa vyšplhá na takmer 23-tisíc korún! K tomu musíme ešte prirátať 6 000 Sk za opatrovateľku, ktorú si od januára budeme platiť sami. Trojizbový byt nám je už pritesný. Vďaka rodičom sa nám však podarilo odkúpiť susedný jednoizbový byt.“

Napriek všetkým strastiam by však Almášiovci nemenili. „Trojčatá si vyžadujú sústavnú opateru, nemožno ich nechať bez dohľadu. Opičia sa jeden po druhom a pokreslených stien v byte sa už zrejme tiež nezbavíme,“ dodala šťastná mamička trojčiat.


Mesačné výdavky
nájomné s poplatkami za byt6 200 Sk
strava 8 500 Sk
plienky 1 300 Sk
lieky 1 000 Sk
ošatenie, obuv 800 Sk
škôlka pre st. syna 2 000 Sk
hračky 100 Sk
poistky a sporenie 2 900 Sk
spolu 22 800 Sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu