Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

ZJAZDNOSŤ: Viaceré cesty na západe Slovenska neprejazdné

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky na území SR sú zjazdné, mokré. Rýchlostné cesty sú prevažne pokryté vrstvou kašovitého nehu do 2 cm.

Cesty I. triedy na území Slovenska sú zjazdné vozovky sú prevažne pokryté vrstvou kašovitého, miestami utlačeného až zľadovateného snehu o hrúbke 1 až 10 cm. Na cestách II.a III.tr. v zasnežených úsekoch je prevažne utlačený sneh o hrúbke 2 až 15 cm (Námestovo 17 cm). Ich zjazdnosť -pozri aktuálne upozornenia pre vodičov.

Horské priechody sú zjazdné, na vozovkách sa nachádza kašovitý, miestami utlačený sneh v hr.2 až 10cm, okrem HP Soroška, Ďurďošík a Dargov, kde sú vozovky mokré.

POZOR: Situácia, ktorá sa vyskytla najmä na území západného Slovenska (silný vietor a sneženie) sa môže dnes presunúť na stredné a východné Slovensko!! Žiadame vodičov o zvýšenú opatrnosť pri jazde do týchto oblastí!

AKTUÁLNE UPOZORNENIA PRE VODIČOV:

Silný vietor spôsobuje vytváranie snehových jazykov a závejov - Záhorie, Myjava, Bardejov, Nitra, Brezno, Prešov a tiež na diaľnici D1 v smere Trnava - Piešťany v km 80 - 88.

V Trnavskom kraji bol KÚ vyhlásený stav ohrozenia, v okresoch Galanta, Sereď Trnava sú so zvýšenou opatrnosťou však prejazdné všetky cesty!

V okrese Myjava sú nezjazdné cesty:

III/50020 Turá Lúka, III/49942 Poľana, III/49424 Mosnaci - uvedené úseky ciest sa postupne sprejazdňujú frézou.

v okrese Dunajská Streda sú nezjazdné cesty:

II/507 Jahodná - Tomášikovo
II/561 Topoľníky - Trstice
III/57210 Veľké Blahovo - Masníkovo
III/57215 Horná Potôň - Horná Potôň - Lúky

v okresoch Senica a Skalica sú vplyvom silného nárazového vetra a vytváraných závejov nezjazdné tieto cesty:

II/501Jablonica - Prievaly
II/590 Holíč - Petrová Ves
III/05112 Smrdáky - Koválov
III/5003 Letničie - Štefanov
III/05110 Skalica - Mokrý Háj

v okresoch Nitra a Zlaté Moravce sú z dôvodu vytvárania sa závejov neprejazdné tieto cesty:
II/593 Lefantovce - okr. hranica

II/562 Cabaj - Pereš

III triedy sú nezjazdné v úsekoch: Nitra - Jarok, Branč - P. Kesov, M. Háj spojka, Mojmírovce - P.Kesov, Mojmírovce - Cabaj, Močenok - Duslo, Močenok - Horná Kráľová, Alekšince - Lukáčovce

1. stupeň kalamitnej situácie NA CELOM ÚZEMÍ ORAVY trvá, na cestách sa vytvárajú snehové jazyky a záveje, na ich odstraňovaní pracujú mechanizmy správy ciest

Cesta I/59 horské priechody DONOVALY, ŠTUREC a FAČKOV sú do odvolania uzavreté pre nákladnú dopravu celkovej dĺžky nad 10 metrov.

Cesta I/67 - horský prechod VERNÁR - cesta zjazdná pre všetky vozidlá len so snehovými reťazami, pre vozidlá s dĺžkou nad 10 m neodporúčame prejazd až do odvolania.

Horský prechod ŠTUREC - cesta č. I/14 je pre nákladnú dopravu v okrese Turčianske Teplice prejazdný len s použitím snehových reťazí - platí do odvolania. Na ceste II/584 Lipt.Matiašovce - HUTY - Zuberec - Podbiel je počas zimného obdobia vylúčená jazda nákladných vozidiel a jazdných súprav nad 10 m v oboch smeroch ! Pre nákladné vozidlá nad 3,5 t platí povinnosť používať snehové reťaze. Na horskom prechode ČERTOVICA I/72 , v úseku V. Boca - Čertovica platí povinnosť používať snehové reťaze pre nákladné vozidlá. - V okrese BANSKÁ BYSTRICA A BREZNO trvá 1. stupeň kalamitnej situácie

Na ceste I/66 v priestore Besník sa vplyvom silného vetra tvoria snehové jazyky. Z dôvodu silného nárazového vetra a nafukovania snehu na vozovku je v danom úseku praktický nulová viditeľnosť!

Upozornenie pre vodičov: na úseku cesty I/18 pod Strečnom je možné padanie lavín, preto na tomto úseku zvýšte pozornosť.

V úseku Rohožník-Sološnica-Plavecké Podhradie a Pernek-Kuchyňa vytváranie snehových závejov, úseky sú neprejazdné, je nasadená vojenská technika a fréza. Upozorňujeme vodičov, aby sa týmto úsekom vyhýbali.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu