Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Zjazdnosť: V Bratislavskom a Nitrianskom kraji snehové jazyky

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky na území SR sú zjazdné, prevažne mokré. Pre silnejúci bočný západný vietor a pretrvávajúce sneženie sa začínajú tvoriť snehové jazyky na diaľnici D2 v km 102 až 116 v smere Malacky-Bratislava.

Na diaľnici D1 v úseku Horná Streda - Ladce a v okolí Liptovského Mikuláša a na diaľnici D3 sa nachádza vrstva čerstvého kašovitého snehu hrúbky do 1 cm. Takáto vrstva je aj na rýchlostnej ceste R1 v okolí Žarnovice a Zvolena. Vozovky rýchlostných ciest sú zjazdné, vo všetkých úsekoch mokré.

Aj cesty na území SR sú zjazdné, vozovky ciest na západnom a strednom Slovensku sú pokryté vrstvou kašovitého, miestami utlačeného až zľadovateného snehu o hrúbke do 10 cm, v Námestove a v Turčianskych Tepliciach zostáva miestami vrstva utlačeného snehu 15 až 25 cm. Na území východného Slovenska sú vozovky ciest prevažne suché až vlhké. V dôsledku poklesu teplôt sa na vozovkách v okrese Čadca tvorí poľadovica. Pri silnom snežení sa na cestách Bratislavského a Nitrianskeho samosprávneho kraja vytvárajú miestami snehové jazyky.

Vrstva prevažne utlačeného snehu v hrúbke 1 až 5 cm je v horských priechodoch Šturec, Havran, Homôlka, Donovaly, Huty, Jasná, Skýcov, Látky, Hriňová, Hnilec, Makov, Čertovica, Fačkov, Dobšiná a Branisko. V horskom prechode Vernár dosahuje snehová vrstva hrúbku 10 cm. Cesta I/59 - horský priechod Donovaly je uzavretá pre nákladnú dopravu nad 10 metrov. Cesta I/67 - horský priechod Vernár je zjazdná pre všetky vozidlá len so snehovými reťazami, pre vozidlá s dĺžkou nad 10 m neodporúča Slovenská správa ciest prejazd až do odvolania. Horský priechod Šturec - cesta č. I/14 je pre nákladnú dopravu v okrese Turčianske Teplice prejazdný len s použitím snehových reťazí.

Cesta I/18 v úseku Bytča - Kolárovice je v stúpaniach pre kamiónovú dopravu zjazdná len so snehovými reťazami. Na horskom priechode Čertovica I/72 v úseku V. Boca - Čertovica platí povinnosť používať snehové reťaze pre nákladné vozidlá. Ostatným vozidlám sa snehové reťaze odporúčajú.

Aktuálne počasie >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu