Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Lukáš bude vo vytúženom tričku aj spávať

Rodina Ďuricovcov v plnej zostave.
Rodina Ďuricovcov v plnej zostave.

BRATISLAVA - Na narodenie Lukáška (6) sa všetci tešili. Prvorodený syn bol pre Ivanu (38) a Miroslava (48) tým najkrajším darčekom. Situácia sa však onedlho zmenila. Usmievavého a dovtedy zdravého chlapčeka postihla epilepsia. Jeho vianočný sen o Bingáčikovi nám do redakcie poslala jeho mama.

„Ako zvyčajne sa hral so svojimi hračkami v obývačke. Z ničoho nič dostal kŕč a začal sa dusiť. Nevedeli sme, čo máme robiť,“ spomína na ťažké začiatky Ivana Ďuricová. Po niekoľkých vyšetreniach v nemocnici lekári určili diagnózu - epilepsia. Nebezpečné záchvaty prichádzali aj štyrikrát za deň.

V súčasnosti má šesť rokov a jeho vývoj zodpovedá trojročnému dieťaťu. Je mĺkvy a slabučký. Malý pacient musí dodržiavať prísnu diétu a veľa spať. Od septembra navštevuje špeciálnu škôlku v Dúbravke. Jeho zdravotný stav sa trochu zlepšil - epileptický záchvat má v priemere raz za tri týždne. Rodičia aj teraz robia pre Lukáška všetko, čo je v ich silách. Zahŕňajú ho láskou a urobili by preňho všetko na svete. Keďže malý pacient si už dávnejšie obľúbil panáčika z Binga, doma má už celkom slušnú zbierku povystrihovanú z novín a časopisov.

Jeho mamina nám napísala a poprosila o „skutočnú“ plyšovú postavičku. Tú však nevyrábajú, a tak od Tiposu dostal „bingáčikovskú“ šiltovku a tričko. „Paráda! Ako ho poznám, bude v ňom aj spávať,“ potešila sa mama Ivana. K tričku s Bingáčikom sme mu navyše pribalili veľkého plyšového hrocha.

Ak chcete malému Lukáškovi pomôcť aj vy, môžete zatelefonovať na 02/5822 7292, alebo písať na kovacova@novycas.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu