Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Drevo na Martinkách už nebráni lyžovaniu

Drevo je momentálne na svahu, ale presunuté mimo zjazdovky.
Drevo je momentálne na svahu, ale presunuté mimo zjazdovky.

MARTIN - Na Martinských holiach sa pravdepodobne začne lyžovať ešte túto zimnú sezónu. Primátor Martina Stanislav Bernát dal totiž príkaz na odpratanie guľatiny zo zjazdovky, kde ho navozila firma Pro Ski. Tá sa proti rozhodnutiu bráni: Je to protizákonné, tvrdia jej predstavitelia.

Lyžiarska sezóna na Martinských holiach bola ohrozená pre spor medzi prevádzkovateľom strediska Lyžiarske stredisko Martinské hole (LSMH) s firmou Pro Ski, ktorá v októbri naviezla na svoj pozemok drevo. Primátor Martina nariadil drevnú guľatinu odpratať mimo zjazdovky: „Dvaja konkurenti by sa nikdy nedohodli, preto som rozhodol o presunutí dreva. Išlo to na náklady mesta a stálo nás to 20-tisíc korún,“ uviedol Bernát. Podľa firmy Pro Ski primátor konal protiprávne. „Primátor nemá právo zasahovať do majetkových práv bez povolenia. LSMH využíva dlhé roky pozemky bez platenia nájomného a nie je stále ochotné platiť,“ skonštatovala hovorkyňa Pro Ski Lele Zemanová.

Zjazdovky, ktoré vlastní firma Pro Ski, v súčasnosti stráži súkromná bezpečnostná služba. Podľa stanoviska LSMH tá bráni ich pracovníkom vykonávať na vlekoch prípravné práce. Napriek tomu by sa podľa ľudí, ktorí včera odhŕňali zjazdovky, na ktorých bola guľatina, malo dať koncom decembra lyžovať. Firma Pro Ski mala záujem investovať na Martinských holiach 500 miliónov korún, voči čomu malo Lyžiarske stredisko Martinské hole výhrady. Zablokovaním zjazdoviek nemohlo LSMH podľa jej riaditeľa Martina Garguláka využívať dva vleky. A tak sezóna bola ohrozená. Drevnú guľatinu presunuli zo zjazdovky uplynulý víkend.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu