Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Lanovku na Martinských holiach odstavili

Stará lanovka je zvesená. Tá už lyžiarov na Martinské hole nevyvezie.
Stará lanovka je zvesená. Tá už lyžiarov na Martinské hole nevyvezie.

MARTIN - Zimná sezóna na Martinských holiach je ohrozená. Sedačková lanovka, ktorá vozila lyžiarov zo Strání v Martine až na vrchol Martinských hôľ, po 31 rokoch skončila svoju činnosť. Spoločnosť Pro Ski, ktorá lanovku vlastní od apríla 2004, chce vybudovať nové, modernejšie lyžiarske stredisko za 500 miliónov, čo však primátor Martina neschválil.

Spoločnosť Pro Ski chce vybudovať 8-miestnu kabínkovú lanovku, šesťmiestnu a dve štvormiestne sedačkové lanovky. "Lanovka, ktorá doteraz fungovala, už nespĺňa bezpečnostné predpisy. Preto sme ju museli odstaviť," povedala hovorkyňa Pro Ski Lele Zemanová. Tento projekt poslanci mestského zastupiteľstva v marci podporili, primátor Stanislav Bernát ho však zastavil. Prečo tak urobil, sa nám včera nepodarilo zistiť.

Na Martinské hole síce vedie aj cesta, ale tou sa v zime dostanú iba autá s reťazami a na vrchol Martinských holí trvá cesta pešo viac ako tri hodiny. Ďalším problémom, ktorý ohrozuje zimnú lyžiarsku sezónu, je spor dvoch firiem, ktoré ponúkajú na Martinských holiach služby. Prevádzkovateľom 6 vlekov a zjazdovky je Lyžiarske stredisko Martinské hole. Pozemok pod časťou zjazdovky však patrí spoločnosti Pro Ski. Tá naň navozila drevo, ktoré je určené údajne na prípravu staveniska, a zatiaľ ho nemieni odstrániť. Obe strany sa nevedia dohodnúť na kompromise.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu