Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ambulantní lekári by za recepty platiť nemali

KOŠICE - Predstavitelia Slovenskej lekárskej únie špecialistov (SLÚŠ) sa na piatkovom rokovaní s ministrom zdravotníctva Rudolfom Zajacom v Košiciach zhodli v tom, že lekári by nemali znášať náklady na nové recepty s viacerými ochrannými prvkami.

"Nemám dôvod pochybovať o prísľube ministra Zajaca na racionálne a nekonfliktné riešenie tohto problému," povedal prezident SLÚŠ Andrej Janco. Zároveň vytkol Slovenskej lekárskej komore (SLK), že miesto pripravenej argumentácie, ktorá mohla problém vyriešiť skôr ako vznikol, sa riadila azda emóciami a zbytočne premeškala vhodný čas.

Podľa Janca, SLÚŠ analyzovala možnosti riešení, ktoré na stretnutí predložila na posúdenie ministrovi Zajacovi. "Minister zdravotníctva súhlasil s našou argumentáciou a prisľúbil, že Ministerstvo zdravotníctva SR v krátkom čase ponúkne riešenie," povedal Janco. Podľa neho malo by zabrániť tomu, aby náklady na nákup receptov niesli ambulantní lekári, a aby pritom nebol poškodený ani záujem pacienta. MZ SR zvažuje aj riešenie problému s uskladňovaním kópií receptov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu