Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Gašparovič: Vzdať sa možnosti zvoliť tých správnych nie je správne

Prezident verí, že príde voliť viac ľudí, ako očakávajú politológovia.
Prezident verí, že príde voliť viac ľudí, ako očakávajú politológovia.

BRATISLAVA - Vzdať sa toho, aby sme si vo voľbách zvolili tých správnych ľudí, nie je podľa prezidenta SR Ivana Gašparoviča správne. "Je to právo a nemali by sme sa ho vzdať. Dúfam, že príde viac ľudí, ako predpokladajú politológovia," uviedol dnes Gašparovič pred novinármi po tom, čo sám odvolil v jednom z bratislavských okrskov.

Podľa neho by bolo ideálne, keby všetci išli voliť. "Keby sme si uvedomili, že volíme tých, ktorí sa budú ďalšie štyri roky starať o to, či budú naše predstavy lepšie ako doteraz," zdôraznil. Na druhej strane prezident chápe, že slovenský volič je otrávený zo straníckej politiky.

Predvolebná kampaň pred regionálnymi voľbami bola podľa prezidenta podcenená. Podcenili ju aj regionálni a miestni funkcionári strán, ktorí sa uchádzajú o to, aby sa stali poslancami. "V budúcnosti budeme musieť urobiť viac," myslí si Gašparovič.

Prezident dnes volil podľa svojej predstavy, ktorá by mala zodpovedať tomu, že ide o ľudí schopných pomôcť svojmu prostrediu. Manželke pri voľbách neradil. "Manželka má svoj občiansky preukaz," zdôraznil prezident. Ako uviedla pred novinármi prvá dáma Silvia Gašparovičová, kandidátov na župana poznala. "Viem, ako pracujú. Rozhodla som sa podľa ich výsledkov," povedala. Z kandidátov na poslancov si vyberala lekárov, pedagógov a trochu známych ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu