Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Fico prisľúbil odškodnenie poškodených nebankovými subjektmi

Róbert Fico
Róbert Fico

KOŠICE - Predseda strany Smer - sociálna demokracia Róbert Fico na stredajšom mítingu v Košiciach k regionálnym voľbám verejne prisľúbil, že pokiaľ Smer vyhrá voľby a bude vo vláde, presadí zákon o odškodnení občanov poškodených nebankovými subjektmi.

"Keď predstavitelia štátu zistili, že ide v podstate o pyramídové hry, mali obmedziť reklamu, alebo zakázať činnosť týchto subjektov. V tomto smere sa štát nemôže zbaviť zodpovednosti. No škodu možno nahradiť len vo výške daní, ktoré tieto subjekty odviedli štátu," povedal Fico.

Odpoveďou reagoval na vystúpenie jedného zástupcu na mítingu, ktorý informoval, že zhromaždenie občanov poškodených nebankovými subjektmi odporúčalo svojim členom, aby v regionálnych voľbách volili kandidáta strany Smer - SD Zdenka Trebuľu a za poslancov kandidátov opozičných strán.

Fico dodal, že Smer sa snažil tento zákon presadiť v parlamente, no neprešiel, a tak ho opätovne poslanci Smeru predložia, keď uplynie šesťmesačná lehota v zmysle rokovacieho poriadku NR SR. Pád nebankových subjektov poškodil približne 300 000 veriteľov a výška škôd sa pohybuje okolo 16 miliárd korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu